"Mijn werk is een constante, fascinerende afwisseling tussen de activiteiten van een een generalist en het letten op de kleine details."

Daniel Riassle, manager kranen en spoelsystemen

Geberit International AG, Rapperswil-Jona

Na mijn opleiding tot ingenieur in de mechatronica ben ik in 1997 bij Geberit Technik AG in Rapperswil-Jona in dienst gekomen en ben ik begonnen als ontwikkelingsingenieur op het gebied van de elementaire sanitairtechniek. Vanaf het eerste begin ben ik altijd blij geweest met het zeer goede werkklimaat bij Geberit en met de ondersteuning door de collega's. In mijn functie in die tijd was ik verantwoordelijk voor de opbouw van een pc-ondersteunde meettechniek voor de productontwikkeling.

Na een vierjarige tussenperiode van 2000 t/m 2004 als projectleider en productmanager in het segment Security Systems bij een ander bedrijf ben ik in 2005 weer naar Geberit teruggekeerd. Waarom? Omdat het bedrijf zich onderscheidt door een grote voorliefde voor innovatie en het mij een uitstekende werkomgeving, toekomstperspectief en een internationale omgeving biedt.

Na mijn terugkeer kreeg ik de functie van projectleider in het segment Sanitairsystemen en heb ik naast mijn baan een postacademische studie bedrijfseconomie gevolgd. Bij al mijn loopbaanwensen werd ik door mijn meerderen ondersteund en gestimuleerd. Daardoor kon ik deelnemen aan het Management Development Programm en in 2008 werd ik benoemd tot manager van productlijn 13. In mijn huidige functie plan ik de toekomst en observeer ik de markt om erachter te komen welke nieuwe producten in potentie succesvol zullen zijn - een afwisselende, verantwoordelijke bezigheid met een breed takenpakket.