"Voor mij is het belangrijk dat ik me bij Geberit voor duurzaamheid kan inzetten."

Evan Xu, HSE-manager (Health, Safety & Evironment, gezondheid, veiligheid en duurzaamheid)

Geberit Plumbing Technology Shanghai Co. Ltd., China

Na mijn studie als milieutechnisch ingenieur heb ik eerst als managementadviseur in een bedrijf in Shanghai het HSE-systeem (gezondheid, veiligheid en milieu) voor arbeidsveiligheid en milieubescherming opgebouwd.

Ik was mij al lange tijd bewust van het bestaan van Geberit als bekend merk met een traditierijke historie en een goede bedrijfscultuur. In 2008 ben ik als HSE-manager in dienst gekomen. Omdat Geberit zich consequent inzet voor duurzaamheid, zorgen wij ervoor dat het HSE-systeem functioneert en dat wij voldoen aan de eisen aan de arbeidsveiligheid en milieubescherming.

Mijn takenpakket omvat het bijhouden en verbeteren van het HSE-systeem, interne audits, de opleiding van nieuwe medewerkers voor HSE-taken en de brandpreventie. Voordat nieuwe producten ontwikkeld worden, organiseer ik met de bevoegde collega's regelmatig Ecodesign-workshops en communiceer ik met vertegenwoordigers van instanties en collega's over verbeteringen op het gebied van arbeidsveiligheid en milieubescherming. Wat mij het beste bevalt aan mijn job, is het feit dat ik een bijdrage kan leveren aan de voorbeeldige duurzaamheid in de productie bij Geberit.