"Ik werk initiatieven voor autonome groei uit en implementeer deze in internationele groeimarkten."

Marc Zimmermann, Business Development Manager

Geberit International Vertriebs AG, Rapperswil-Jona, Zwitserland

Voordat ik in 2001 bij Geberit in dienst kwam, heb ik enkele jaren als loodgieter en sanitairinstallateur gewerkt en heb een vervolgopleiding tot sanitair-ingenieur gevolgd.

Bij Geberit ben ik tegenwoordig - na verschillende functies bij de vestiging Jona, in China en in Zuid-Afrika - werkzaam als Business Development Manager en ben ik verantwoordelijk voor het OGI-project (OGI = organic growth initiative) in Rusland. Daarbij gaat het er in de eerste lijn om hoe wij Geberit in deze groeimarkt succesvol kunnen positioneren en laten groeien met de juiste producten. Samen met de lokale directeur ben ik verantwoordelijk voor de implementatie in de Russische markt en ik reis regelmatig naar St. Petersburg en Moskou. Bovendien ondersteun ik onze vestiging in Zuid-Afrika bij strategische projecten.

Het interessante aan mijn werk is het feit dat je niet alleen een goede kennis van de markt en ons vak moet hebben, maar dat je ook moet kunnen omgaan met de culturele aspecten. Om de medewerkers ter plaatse met succes te kunnen ondersteunen is het belangrijk om inzicht te hebben in de verschillende culturen en mentaliteiten. Er zijn diverse redenen waarom ik graag bij Geberit werk. Vooral het internationale karakter van mijn functie vindt ik heel aantrekkelijk. In de tien jaar dat ik voor het bedrijf werk, kon ik in 30 landen aan projecten meedoen of heb ik er leiding aan gegeven. Bij onze hoofdvestiging werk ik bij de realisatie van projecten nauw samen met alle interne afdelingen, van marketing en projectleiding tot productontwikkeling en verkoop. Dat maakt mijn werk zo spannend en veelzijdig.