Een bewogen historie - brede perspectieven

Van familiebedrijf naar naamloze vennootschap

Geberit is al bijna 140 jaar volop in beweging. Markante persoonlijkheden hebben in dezelfde mate hun stempel op onze succesgeschiedenis gedrukt als innovatie, partnerschap, knowhow, betrouwbaarheid en levenskwaliteit - waarden waaraan wij ons ook in de toekomst verbonden zullen voelen.

Sinds het begin van dit jaar opereren het verkoopteam van Geberit en het voormalige Sanitec als één geheel. Klanten kunnen terecht bij één contactpersoon met vragen over de gehele product portfolio,

De integratie van het keramiek heeft ook verdere gevolgen voor de productie. Sinds het begin van het jaar wordt de Geberit AqueClean Mera deels geproduceerd in de fabriek te Wesel, Duitsland (zie afbeelding).

Geberit International Sales AG (GISA) heeft nieuwe kantoren geopend in Lagos (Nigiria), Nairobi (Kenya) en Casablanca (Marokko).

In het kader van het jaarlijkse sociale project gingen tien leerlingen, één docent en één technisch adviseur naar Warschau om daar een sanitaire ruimte van een lagere school te renoveren.

De belangrijkste productlanceringen in 2016 waren:

Geberit uriniorsystemen

Geberit Sigma 20 (vernieuwd), Geberit Sigma 30 (bedieningsplaten)

Geberit AquaClean Mera douchewc

Geberit persgereedschap


Christian Buhl, de opvolger van Albert M. Baehny, neemt zijn nieuwe rol als CEO aan op 1 januari 2015.

Geberit neemt de Finse Sanitec Group over, Europa's toonaangevende leverancier van keramische producten. De totale waarde van de overname, die in oktober 2014 werd aangekondigd, bedraagt 1,29 miljard Zwitserse Frank. De Sanitec Group is de thuisbasis van bekende merken zoals Keramag, Sphinx, Ifö, Kolo, Allia and Pozzi-Ginori.

De opening van de nieuwe fabriek in Ruše (SI) wordt gevierd.

De baanbrekende ceremonie voor de uitbreiding van het Geberit Logistics Center in Pfullendorf vind plaats in april 2015. De nieuwe hallen zullen in het voorjaar van 2017 gereed zijn voor gebruik.

Geberit is aanwezig op de Expo Milano als co-sponsor van het Zwitserse paviljoen.

Als onderdeel van het sociaal project, installeren acht leerlingen een complete toiletvoorziening voor de Cottonlands Primary School in Zuid-Afrika.

Belangrijke productlanceringen in 2015:

 • Geberit CleanLine douchevloergoten
 • Geberit AquaClean Mera
 • Keramag badkamerserie Smyle
 • Geberit toiletbediening op afstand Type01 en Type10
 • Geberit hygiënespoeling


Sinds 2014 heeft elk van de drie Baltische staten: Estland, Letland en Litouwen zijn eigen Geberit vertegenwoordiging.

De Duitse fabrieken Pfullendorf, Langenfeld en lichtenstein zijn voor het eerst gecertificeerd volgens ISO 50001 voor hun energiemanagement.

Het Geberit productiebedrijf in Villadose (IT) voltooit de werkzaamheden aan een nieuwe productiehal van 6.600 m2 en start een derde extrusielijn voor Silent-PP afvoerbuizen. Ook zijn er een 20.000 m2 buitenopslag en een nieuwe parkeerplaats voor vrachtwagens en auto's gemaakt.

Albert M. Baehny treed af als CEO op 31 december, met Christian Buhl als opvolger.

De volgende producten zijn nieuw op de markt gebracht:

 • Omega inbouwreservoir en bedieningsplaten
 • Wandafvoer voor douches
 • Sanitairmodule Geberit Monolith Plus
 • Bedieningsplaat Sigma70
 • Vloerstaande Geberit AquaClean Sela

Onder de talloze gebouwen die in 2014 met Geberit producten zijn uitgerust, vallen een reeks van architectonische parels. Hieronder een kleine selectie:

 • Avic Science and Technology City, Nanjing (CN)
 • Hotel Victory Therme Erding (DE)
 • Fondation Louis Vuitton, Paris (FR)
 • The King Abdullah Financial District, Riyadh (SA)
 • Markthal Rotterdam (NL)
 • Centraal station en het hoofdkantoor van de Austrian Federal Railways headquarters in Wenen (AT)

Geberit viert de 50e verjaardag van het inbouwreservoir met een reeks van speciale evenementen en activiteiten. Hieronder vallen onder andere de gala evenementen waar klanten uit Nederland, Zwitserland, Duistland en het Verenigd Koninkrijk voor worden uitgenodigd om de dankbaarheid te tonen.

Geberit voert een maatschappelijk project met leerlingen op een school voor lichamelijk gehandicapte kinderen in India. Gedurende het project worden de toiletten gerenoveerd en toegankelijk gemaakt voor gehandicapte personen.


De nieuwste Geberit fabriek bevindt zich in Pune, India. Op dit moment produceert deze vestiging Alpha inbouwspoelreservoirs voor de Indische markt.

De meest belangrijke producten die in 2013 gelanceerd werden zijn: Geberit AquaClean Sela, het hemelwaterafvoersysteem Pluvia en een nieuw design voor de bedieningsplaten Sigma50 en Sigma10.

Geberit AquaClean verzamelde een aantal felbegeerde prijzen, waaronder de "iF Product Design Award" en de "Interior Innovation Award". De belangrijke prijs "Design Plus powered by ISH 2013" gaat naar twee producten: de douche-wc Geberit AquaClean Sela en de Geberit bedieningsplaat Sigma70. De laatste award werd gegeven voor buitengewoon en bijzonder innovatief design en dat met betrekking tot klimaatbescherming, energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Er zijn veel belangrijke gebouwen die tal van Geberit producten bevatten. Het Chedi hotel in Andermatt (CH), de nieuwe campus van de University of Economics and Business in Wenen (AT), het bezoekerscentrum van de Giant's Causeway in Noord-Ierland (UK), het groene showcase project Bosco Verticale in Milaan (Italië) en de CCTV toren, hoofdzetel van de Chinese centrale televisie in Beijing (CN) wat bestempeld is tot "the Best Tall Building Worldwide" van het jaar door de Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH), zijn slechts enkele voorbeelden.

Dit jaar werkt Geberit samen met stagiairs aan een sociaal project in Roemenië. Een nieuwe stap in de richting van een internationale opleiding. Wanneer de stage voldaan is, krijgen de deelnemers ook de kans om deel te nemen aan een uitwisseling met een overzees Geberit bedrijf. Het eerste gastland is China.


België, Denemarken en Noordwegen verkopen nu ook de Geberit AquaClean douchewc's en starten hun campagnes in 2012.

Zuid-Afrika krijgt een nieuw hoofdkantoor in Johannesburg. Geberit opent een nieuwe showroom voor consumenten in Copenhagen (Denemarken), inclusief een mini geluidslaboratorium en training- en vergaderruimtes. Ook wordt er een trainingscentrum geopend in Ierland.

In Ruse (Slovenië) wordt een pand gekocht en begonnen met de bouw van een nieuwe productiefaciliteit, die de huidige vervangt.

De hoogtepunten rond de nieuw gelanceerde producten zijn de contactloze Sigma80 bedieningsplaat, het Geberit Monolith wastafel element en de waterkracht generator voor infrarood kraan. Twee bestaande producten voor groeiende markten gaan ook de verkoop in - het Geberit Monolith wc element in China en het Alpha inbouwreservoir met bedieningsplaat in India.

Geberit producten zijn toegepast in meerdere prestigieuze gebouwen, onder andere in de Grand Stade de Lille statium en de Le Louvre museum in Frankrijk; meerdere stadions en gebouwen die gebruikt zijn voor de Olympische Spelen in Londen bevatten ook Geberit producten.

In het hoofdkantoor in Pfullendorf (Duitsland) plaatst Geberit een warmtekrachtkoppeling met regionaal geproduceerde biogassen, om zo te investeren in duurzaamheid.

Geberit voert een sociaal project in Zuid-Afrika uit met behulp van studenten uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Mike Hom's Pangaea expeditie eindigt. Tijdens zijn vier jaar durende expeditie, gesteund door Geberit, is de avonturier van 2008 tot 2012 de wereld over gezeild en heeft hij jonge mensen geleerd om de natuur met respect te behandelen.


De Geberit AquaClean productiefabriek in Repperswil-Jona is officieel geopend op 10 november. De douchewc werd tot dit moment altijd extern gefabriceerd. Het nieuwe productiebedrijf Geberit Apparate AG was opgericht voor de eigen productie.

Günter F. Kelm treed af als voorzitter van het directieteam, in verband met zijn pensioen. Tijdens de algemene vergadering in april wordt Albert M. Baehny verkozen tot zijn opvolger. Karl Spachmann wordt het nieuwste lid van het leidend bestuur en neemt de Sales divisie Europa op zich.

Geberit AquaClean wordt gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk.

Een nieuw verkoopkantoor wordt geopend in Israel. Geberit opent tevens meerdere informatie centra's in onder andere Spanje en Oostenrijk.

De Geberit campagnes, "Geberit On Tour" en "Geberit Challenge" worden voor het eerst uitgevoerd in meerdere Europese landen.

Geberit ontvangt meerdere awards: Geberit krijgt de Swiss Marketing Prize 2011 en de German Logistics Prize 2011.

De badkamer krijgt steeds meer vergelijkingen met een oase van welzijn. Met de Sigma60 bedieningsplaat en de DuoFresh geurafzuiging brengt Geberit twee nieuwe producten op de markt waarmee zij compleet voorziet in de laatste klantbehoeften. Ook lanceert Geberit een ultra dun systeem voor de Australische markt, dat specifiek is bedoelt voor de 3 inch dikke muren.

Geberit is in staat om haar wereldwijde vertegenwoordiging in renovatieprojecten te vergroten. Geberit producten zijn bijvoorbeeld toegepast in de Hepworth Wakefield Gallery in het Verenigd Koninkrijk, de Guangzhou Opera in China en de HafenCity residental and business center in Hamburg, Duitsland.


Geberit AquaClean wordt gelanceerd in Nederland en Frankrijk. In Wenen en Parijs worden Geberit AquaClean Lounges geopend waar de modellen tentoongesteld worden en bovendien kunnen worden getest.

Geberit opent een verkoopkantoor in Qatar.

Op 27 mei vindt de feestelijke opening van het nieuwe hoofdkwartier voor de regio Azië/Stille Zuidzee in Shanghai plaats. Geberit China maakt gebruik van de wereldtentoonstelling in Shanghai om daar van mei t/m september vijf aantrekkelijke evenementen voor klanten te organiseren.

Het Europese Geberit logistieke centrum in Pfullendorf (DE) wordt op 26 maart ingewijd en in gebruik genomen.

Gerenommeerde bouwwerken zoals de Primetower, het hoogste gebouw van Zwitserland, worden ingericht met Geberit producten. Ook in de gebouwen en paviljoens van de wereldtentoonstelling in Shanghai zijn Geberit producten te vinden: bij het Expo Performance Center Shanghai, het Chinapaviljoen en het Zwitserse paviljoen.

Tijdens de nevenevenementen van het WEF in Davos wordt Geberit uitgeroepen tot duurzaamste Zwitserse onderneming en in de internatonale rangschikking komt Geberit op de 10e plaats.

De designgerichte producten Geberit Monolith en het Geberit douche element met wandafvoer worden gelanceerd en wekken de belangstelling van architecten en consumenten.


Met ingang van 1 januari 2010 neemt Geberit de bestaande Indiase verkooppartner in Bangelore en de verkoopvestigingen in Mumbai en Delhi over.

In Givisiez (CH) wordt een nieuwe fabriekshal geopend.

William J. Christensen treedt op 1 januari 2009 toe tot de concerndirectie als verantwoordelijke voor de nieuwe concernafdeling Verkoop Internationaal.

Als voorbereiding voor het WK Voetbal 2010 bouwt gastland Zuid-Afrika vijf nieuwe voetbalstadions waarin Geberit producten toegepast worden.

Op de Zuidpool wordt het onderzoeksstation "Prinses Elisabeth-station" voorzien van door Geberit België geleverde UR-besturingen, wc-elementen, Mepla, Mapress, PE en Silent.

In het hoofdstadion van de Olympische Spelen 2012 in Londen (GB) worden Mapress, HDPE en Geberit AquaClean ingebouwd.

In het Chinapaviljoen dat voor de Expo 2010 in Shanghai (China) wordt gebouwd, wordt Pluvia gebruikt voor de hemelwaterafvoer.

De wc met geïntegreerde douchefunctie wordt onder de naam Geberit AquaClean gelanceerd op de markten Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. In een op de consument gerichte reclamecampagne die inspeelt op de natuurlijkheid en kracht van het water, laat Michel Comte Melanie Winger en Barbara Becker figureren in een Zwitsers berglandschap. De kernboodschap luidt daarbij „I love Water“.

In Shanghai wordt de eerste Flagship-Store geopend.


Met ingang van 1 januari wordt Geberit Balena, de voor de douchewc verantwoordelijke verkoopmaatschappij, juridisch en organisatorisch in de Geberit Verkoop Zwitserland geïntegreerd. Als gevolg daarvan wordt het personeelsbestand van Geberit Zwitserland vrijwel verdubbeld. Deze integratie dient een snellere groei in het segment douchewc mogelijk te maken.

In Caïro, Egypte, wordt een nieuw verkoopkantoor geopend.

Voor twee gigantische nieuwe winkelcentra worden Geberit producten gebruikt. Het Westfield London - White City in Londen (GB) wordt voorzien van HDPE-buizen en Mapress RVS en van Pluvia- en Duofix-installatiesystemen. In het grootste winkelcentrum van Italië, Euroma 2 in Rome, zijn Mepla en Geberit PE-buizen, 165 Pluvia-inlaten en 250 Geberit Kombifix elementen geïnstalleerd.

Geberit treedt toe tot de UN Global Compact van de Verenigde Naties, een initiatief ter bevordering van de maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven.

Met de certificering van de Chinese en Amerikaanse (VS) vestigingen volgens ISO 14001 hebben sinds eind 2008 alle Geberit productiemaatschappijen over de hele wereld een gecertificeerd milieumanagementsysteem dat gericht is op de verlaging van de milieubelasting, de verhoging van de efficiency bij het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en de verlaging van de kosten en risico's.


Geberit koopt met ingang van 10 januari het bedrijf AMS dat tot dat moment de exclusieve importeur van Geberit producten in Zuid-Afrika was.

Per 1 juli verkoopt Geberit de PVC-buizenactiviteiten in Groot-Brittannië en daarmee ook de volledige productie- en distributievestiging Aylesford, het onder de PVC-activiteiten in Groot-Brittannië vallende verkoopteam en het merk "Terrain".

In Jeddah, Saudi-Arabië, wordt een nieuw verkoopkantoor geopend.

Over de hele wereld worden architectonisch interessante gebouwen voorzien van Geberit producten. Bijvoorbeeld de Grote Moskee in Abu Dhabi (AE), het vijf verdiepingen tellende woonhuis Pinnacle@Duxton in Singapore en in Italië het technologiepark „Kilometro Rosso“ van Jean Nouvel en het winkelcentrum „Vulcano Buono“ van Renzo Piano.

Het Geberit aandeel wordt met ingang van 8 mei gesplitst in een verhouding 1:10.

De Geberit Groep voert met circa 3000 medewerkers „Living Geberit“-workshops uit. Deze workshops bieden de medewerkers de gelegenheid intensief aan de slag te gaan met de waarden van het bedrijf en het merk Geberit om zich op die manier bewust te worden van hun taak als ambassadeurs van het bedrijf.

Geberit introduceert twee gedragscodes: een voor de medewerkers en een voor de leveranciers.

Heinrich Gebert, de voormalige mede-eigenaar van de Geberit Groep overlijdt op 8 augustus op een leeftijd van 90 jaar.


De Chinese verkoopmaatschappij is sinds 10 jaar actief als juridisch zelfstandige maatschappij binnen de groep. In 2003 bevestigde Geberit zijn interesse in de Chinese markt door de opbouw van de regionale hoofdvestiging voor de regio Verre Oosten/Stille Zuidzee in Shanghai.

Bernd Kuhlin treedt op 1 december als verantwoordelijke voor de verkoop toe tot de concernleiding. Randolf Hanslin stapt na 27 jaar in uitvoerende functies gewerkt te hebben in april over van de concerndirectie naar de raad van bestuur.

De productie in Daishan (China) wordt uitgebreid. Daarbij wordt de productieruimte met 4000 vierkante meter uitgebreid en daarmee vrijwel verdubbeld.

De activiteiten rond de AquaClean douchewc worden in versterkte mate op de internationale markt gericht. In de VS wordt de HyTronic-lijn van sensorgestuurde wastafelkranen gelanceerd.

Belangrijke gebouwen worden voorzien van Geberit producten, daaronder de Aspire Tower, de hoogste wolkenkrabber in Doha, Qatar, de opera in Kopenhagen (DK) en het Generationenhaus West in Stuttgart (DE).

Geberit Frankrijk wint voor het inbouwreservoir Powerflush de innovatieprijs Fnas d'Or. Deze prijs wordt toegekend vanwege de zeer goede spoelprestaties van de Powerflush en de verlaging van het waterverbruik van zes naar vier liter per spoeling.


Geberit Langenfeld (DE) wijdt de eerste drinkwatertoren wereldwijd in. Deze biedt de mogelijkheid op een interactieve manier kennis te maken met drinkwaterhygiëne en alles wat daarmee te maken heeft.

Geberit presenteert op de ISH 2005 de nieuwe Powerflush Technologie. Deze werkt zonder elektrische voeding en spoelt weliswaar met hetzelfde watervolume, maar met een hogere druk dan conventionele wc-spoelingen.

Deriplast (IT) wordt opgesplitst in twee bedrijven. Het segment voor de in de bodem geïnstalleerde leidingsystemen wordt overgenomen door particuliere investeerders. De PE- en Silent-db20 buizenproductie en de productie van speciale pijpleidingcomponenten blijven bij Geberit.

Diverse gerenommeerde nieuwbouwprojecten zoals de Agbar Toren in Barcelona (Spanje) van Jean Nouvel, de Turning Torso in Malmö (Zweden) van Santiago Calatrava en het nieuwe voetbalstadion van Herzog & de Meuron in München (Duitsland) worden voorzien van Geberit producten.

Geberit Pfullendorf (DE) viert zijn 50-jarige jubileum als vestigingsplaats. De Duitse Geberit GmbH werd opgericht op 6 december 1955.


De Geberit Groep neemt de Duitse Mapress Holding GmbH in Langenfeld (DE) over voor 372,5 miljoen euro. De Mapress Groep is een pionier en toonaangevende Europese aanbieder op het gebied van kwalitatief hoogwaardige metalen persfitting-leidingsystemen en afvoersystemen van rvs, C-staal en koper met een breed toepassingsspectrum. Hoofdtoepassingsgebieden zijn watervoorzieningen en verwarming in woongebouwen, huisafwatering, sprinklersystemen, gasdistributie, industriële toepassingen en de scheepsbouw.

Geberit is een onderneming met een omzet van circa 1,8 miljard CHF en 5.300 werknemers.

Günter F. Kelm kondigt aan dat hij aan het eind van het jaar zal aftreden als CEO. Albert M. Baehny neemt op 1.1.2005 de leiding over de Geberit Groep op zich.

In Mexico wordt een verkoopmaatschappij opgericht.

Geberit neemt 100 procent van de Oostenrijkse onderneming Huter over.


De beide Geberit dochters in Tsjechië en Hongarije vieren hun 10-jarige jubileum.

Geberit opent in Moskou, Rusland, een officieel verkoopkantoor, Geberit International AG Moscow.


Geberit neemt een belang in het Oostenrijkse bedrijf Huter Vorfertigung GmbH.

In juli breidt Geberit uit in de VS door de overname van alle aandelen van de Chicago Faucet Company in Des Plaines, Illinois. In november neemt Geberit bovendien de WC Technology Corporation in Farmington Hills, Michigan, over. In Australië wordt een nieuwe verkoopmaatschappij opgericht.


Opening van het nieuwe Geberit Informatiecentrum in Jona.


Geberit neemt het Britse bedrijf Caradon Terrain in Aylesford, GB, over en vergroot daarmee duidelijk haar marktpositie in Groot-Brittannië.

In het jaar van het 125-jarige jubileum maakt Geberit met succes de stap naar de beurs. Tegelijkertijd biedt het bedrijf zijn medewerkers een aantrekkelijk winstdelingsplan aan.


Voor het eerst is de omzet van de Geberit Groep hoger dan een miljard Zwitserse Francs. Het bedrijf begint zich voor te bereiden op een beursgang.


De aandeelhouders uit de familie verkopen het bedrijf aan de Britse beleggingsfirma Doughty Hanson & Co. De concerndirectie neemt samen met andere leidinggevenden een belang in het bedrijf en stelt op die manier de zelfstandigheid van de Geberit Groep veilig.

Met het Innovatieproces Ontwikkeling (IPE) wordt een bindende werkwijze voor alle R&D activiteiten vastgelegd. In hetzelfde jaar wordt de bouw van het bouwfysische laboratorium in Jona afgerond.

In Slovenië wordt de firma Prosan gekocht. Deze produceert inbouwreservoirs en binnenwerk voor keramische reservoirs.


Volledige overname van Deriplast S.p.A., een producent van kunststofbuizen in Villadose, Italië. (Minderheidsbelang van 26% sinds 1989)


Geberit breidt uit naar China en richt twee joint ventures op met twee productielocaties.


De Geberit Lichtenstein GmbH in Lichtenstein, DE, wordt opgericht. Zij produceert Geberit installatiesystemen (GIS) en registers.


Aan het begin van de jaren negentig trekken de vertegenwoordigers van de familie van de oorspronkelijke oprichters zich terug uit de directie. In 1991 werden onder het voorzitterschap van de nieuwe CEO, Günther F. Kelm, nieuwe managementstructuren ontwikkeld en ingevoerd. Deze herstructurering van de groep leidt tot een scheiding van de organisatie in verkoop-, productie- en dienstenmaatschappijen. Alle research & development activiteiten worden gebundeld in een eigen maatschappij die in Jona gevestigd is.


Bouw van een nieuw informatiecentrum in Pfullendorf en van een nieuwe fabriek in Pottenbrunn.

Er wordt voor het eerst een uitgebreide milieustrategie uitgewerkt.


Bouw van een nieuw informatiecentrum in Pfullendorf en van een nieuwe fabriek in Pottenbrunn.


Entree in de verswatervoorziening.

Er wordt een belang genomen in FAE Fluid Air Energy in Marly en de exclusieve verkooprechten worden verworven.


Introductie van de systemen Data Access Object (DAO), Computer Aided Manufacturing (CAM), Computer Aided Engineering (CAE) en CATIA (Software für Computer Aided Design (CAD) und Manufacturing CAM).


Overname van de firma Sanbloc GmbH in Weilheim, DE. Het bedrijf produceert installatie-elementen.


Opening van het informatiecentrum voor de Italiaanse markt in Manno, Tessin.


Oprichting van Geberit A/S in Lystrup, DK.


Ingebruikname van het hoogbouwmagazijn in Jona.

Uitbreiding van de fabriek in Pfullendorf.


Met de introductie van installatiesystemen en douchewc wordt het productenaanbod sterk uitgebreid.


Met de oprichting van de dochtermaatschappij Geberit Manufacturing Inc., Michigan City, Indiana, VS, waagt Gebrit de sprong over de oceaan.

De Geberit organisatie wordt geherstructureerd en de Geberit Holding SA wordt opgericht.


Eerste proeven met de douchewc.


Oprichting van de Geberit B.V. in Amsterdam.


Introductie van de vormblaastechnologie voor een rationele productie van de spoelreservoirs.

Start van de productie bij Geberit in Pottenbrunn, St. Pölten, 50 km ten westen van Wenen.

Oprichting van de Geberit P.V.B.A. in Brussel.


De nieuwe fabriek in Pfullendorf wordt in gebruik genomen.


Oprichting van de Geberit Gesellschaft in Wenen.


Introductie van het eerste inbouwreservoir.


Geberit breidt verder uit en neemt op het industrieterrein van Jona bij Rapperswil een nieuw gebouwde fabriek in gebruik.


Oprichting van de verkoopmaatschappij Geberit Sàrl in Parijs.


Als logisch gevolg van het succes van de kunststof spoelreservoirs in de markt wordt Geberit actief in de afvalwatertechniek. Ook in dit segment kiest Geberit voor kunststof en produceert het bedrijf geurafsluiters (sifons) en andere fittingen van PE.


Oprichting van het dochterbedrijf Geberit GmbH in het Zuid-Duitse Pfullendorf incl. verkooporganisatie en technische adviseurs.


Geberit wordt geregistreerd als gedeponeerd handelsmerk en wordt sinds die tijd gebruikt als merknaam en keurmerk voor alle Geberit producten.

De derde generatie van de oprichtersfamilie, Heinrich (geb. 1917) en Klaus (1926-98), zonen van Albert Emil en Regina Gebert-Droeser, nemen de directie over van het in de problemen geraakte bedrijf. Aan deze twee visionaire ondernemers is het te danken dat het Geberit lukt door te breken en zich te ontwikkelen tot een internationaal actieve onderneming.


Het eerste reservoir van kunststof wordt geproduceerd. Dit stelt het bedrijf in staat om een markante groei te realiseren.


Bepalend voor de toekomst van het bedrijf is de instap in de in die tijd nog nieuwe kunststofverwerking voor corrosiebestendige stortbakonderdelen en buizen.

Tussen 1935 en 1952 raakt de firma Gebert & Cie. in grote problemen. Nog afgezien van de Tweede Wereldoorlog kan men slechts gissen naar de andere oorzaken en de specifieke aard van de problemen. Verbruiksmaterialen zijn in die tijd slechts verkrijgbaar tegen vooruitbetaling. Vader Albert Emil Gebert is in die tijd (1953) al 73 jaar oud en Leo Gebert heeft de leeftijdsgrens van 65 jaar reeds bereikt. De 36-jarige Heinrich Gebert vraagt zijn jongere broer Klaus (27) in het bedrijf te komen werken. De ondernemersgeest van deze beide jonge mannen is blijkbaar zo groot dat alle problemen kunnen worden overwonnen.


Albert Emil Gebert opent in Parijs een eerste buitenlandse filiaal met verkoopdepot.


Door een aankoop van nog eens 851 m2 kan het bestaande perceel aan de Falkenstrasse uitgebreid worden.


Afbouw en ingebruikname van het nieuwe productiebedrijf waar de activiteiten van alle productielocaties en werkplaatsen gebundeld worden. Er worden vooral spoelreservoirs geproduceerd met loden bekleding en zelfgeproduceerd, in het binnen- en buitenland gepatenteerd binnenwerk van messing en lood met vlotterkranen. Het productassortiment wordt utgebreid met sifons en afsluiters van lood voor met zuren werkende industrieën.


Assortimentsuitbreiding met geurafsluiters (sifons) en afsluiters voor de chemische industrie.


Terwijl de Eerste Wereldoorlog in volle gang is, wordt begonnen met de nieuwbouw van een fabriek.


Een mijlpaal in de historie van Geberit is de aankoop van een perceel aan de Falkenstrasse in Rapperswil. Albert Emil Gebert koopt een perceel van 1493 m2 voor 8,50 Zwitserse francs per vierkante meter.


Voor de houten stortbak "Phoenix" worden de eerste patenten aangemeld. Het bedrijf kan al spoedig betrouwbare spoelreservoirs leveren in heel Zwitserland en aangrenzende regio's.


De eerste in Zwitserland geproduceerde wc-spoelreservoirs verlaten de fabriek in Rapperswil.

Na het overlijden van de oprichter van het bedrijf nemen zijn zoons Albert Emil Gebert (1880-1869) en Leo Gebert (1888-1964) het bedrijf over.

Albert en Leo trouwen met de uit Basel afkomstige zussen Regina en Anna Droeser. Albert Emil en Regina Gebert-Droeser zijn tientallen jaren lang de enige aandeelhouders en directeuren. Leo Gebert onderscheidt zich door een buitengewoon talent voor de ontwikkeling van nieuwe constructies. Hij is de eigenlijke uitvinder van het spoelventiel met hefklok. Al snel maken deze initiatiefrijke mannen een plan om een eigen productiebedrijf te starten waar de op meerdere locaties in het stadje Rapperswil ondergebrachte productie- en werkplaatsen samengevoegd kunnen worden.


Het lukt Albert Emil Gebert het eerste met lood beklede en met loden armaturen uitgeruste houten spoelreservoir met de merknaam "Phoenix" in productie te nemen. Daarmee wordt de basis voor de toekomstige groei gelegd.


Koop van het perceel Phoenix aan de zonzijde van de Engelplatz. De werkplaats wordt eveneens naar deze locatie verhuisd en op de begane grond wordt een winkel ingericht. De oude locatie wordt in 1900 verkocht.

Rond de eeuwwisseling zijn de apparaten en armaturen voor sanitaire inrichtingen nog maar weinig ontwikkeld. Dit brengt de broers Ambert Emil en Leo ertoe een eigen productie te starten. Het bedrijf wordt gecompleteerd met een metaalgieterij, een werktuigmakerij, een draaiwerkplaats en een speciale afdeling voor oppervlakteveredelingen.


Hij trouwt met de drie jaar jongere Josefina Domeisen. Van haar familie koopt hij voor een prijs van 8000 Zwitserse francs het onroerend goed aan de Herrenberg 25/Obere Halsgasse 39. Dit gelukkige huwelijk wordt gezegend met zes kinderen. Drie dochters sterven echter op jonge leeftijd aan difterie en er verdrinkt een dochter bij een tragisch ongeval met een boot. Daarna resteren het echtpaar alleen nog de beide zoons Albert Emil en Leo Gebert.


Caspar Melchior Albert Gebert (1850-1909) uit St. Gallenkappel opent een loodgietersbedrijf aan de Engelplatz in de oude binnenstad van Rapperswil.