Project Zuid-Afrika

Cottonlands Primary School, Verulam

Geberit project 2015 in Zuid-Afrika

Geberit heeft haar traditie van het uitvoeren van sociale projecten in 2015 voort gezet. Net als in 2012 zijn de leerlingen voor het project van dit jaar naar Zuid-Afrika gereisd - deze keer in de buurt van de havenstad Durban in de provincie KwaZulu-Natal, waar de Cottonlands Primary School dringend behoefte aan hulp had.

In 1945 gebouwd en oorspronkelijk voor ongeveer 500 kinderen bedoeld, wordt Cottonlands Primary School vandaag de dag bijgewoond door ongeveer 1.000 schoolkinderen. Dit aantal zal nog verder stijgen als gevolg van de snelle bevolkingsgroei in Cottonlands. Een vernieuwing van de infrastructuur was dringend noodzakelijk.

De enige school in de gemeenschap van zo'n 15.000 inwoners is gratis voor de schoolkinderen. Vijf koks - werkend in een keuken van slechts zes vierkante meter - zorgen ervoor dat de meisjes en jongens iets te eten hebben tijdens de lunch. De school had in totaal 18 toiletten, waarvan er slechts twee waren voorzien van stromend water.

Geberit Zuid-Afrika heeft de voorbereidende werkzaamheden gepland en uitgevoerd in samenwerking met een lokaal bouwbedrijf, zodat het Geberit team de sanitaire installaties zo uitgebreid mogelijk kon renoveren tijdens hun verblijf in november 2015.