Project India

Pentakatha-school, Puri

De Indiase stad Puri, gelegen in de deelstaat Orissa aan de Golf van Bengalen, telt ruim 160.000 inwoners. Dankzij de aanwezigheid van de hindoetempel Jagannath is Puri een van de heiligste plaatsen voor Hindoes en een favoriet bedevaartsoord voor Indiërs. De meeste inwoners hebben geen toegang tot sanitaire basisvoorzieningen.

De Pentakatha-school in Puri werd in 1992 gesticht door de Zwitserse Usthi Foundation en biedt onderwijs aan kinderen van 5 tot en met 14 jaar oud uit het nabijgelegen vissersdorpje Pentakatha, een verzameling van ruim 5.000 bamboehutten. De Zwitsers voorzagen de school destijds van een zoetwaterbron, en 18 jaar later van toiletten. De laatste waren inmiddels duidelijk toe aan renovatie.

In samenwerking met een plaatselijk bouwbedrijf en de Usthi Foundation bouwde Geberit een nieuwe sanitairgebouw met toiletten, wastafels en douches voor meisjes en jongens. In het kader van dit project werden ook een zonne-energie-installatie voor warm water en een eenvoudige waterzuiveringsinstallatie aangelegd.