Project India

KIRAN Village, Varanasi

In oktober 2014 heeft Geberit een team van acht leerlingen naar Inda gestuurd.

De KIRAN Village in Varanasi, een stad met 1,2 miljoen inwoners gelegen aan de oevers van de Ganga in Uttar Pradesh, werd in 1990 opgericht door "Sangeeta" Judith Keller. De Zwitserse non herkende de enorme behoefte aan revalidatie faciliteiten en een centrum voor kinderen en jongeren met verschillende beperkingen in deze regio.

School en opleidingsfaciliteiten voor 360 kinderen

Vandaag de dag gaan er ongeveer 300 kinderen en jongeren uit de omliggende gebieden naar de school, en nog eens 60 die er ook wonen. In aanvulling op het onderwijs, biedt de KIRAN Village stageplaatsen op het gebied van tuinbouw, timmerwerk en maatwerk. Ook heeft de KiIRAN Village zijn eigen "Prothese & Orthopedische werkplaats", waar orthesen, prothesen en andere hulpmiddelen worden vervaardigd voor kinderen die getroffen zijn door polio en andere ziekten.

Geberit team met acht leerlingen om toilet faciliteiten te renoveren

Het grootste deel van de sanitaire voorzieningen in de KIRAN Village zijn in zeer slechte staat. Het Geberit team bestaande uit acht leerlingen heeft zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk toilet faciliteiten te renoveren gedurende het bezoek van twee weken in oktober/november 2014. Ze werden ondersteund door de medewerkers van de KIRAN Village en een Geberit medewerker uit India, die ook verantwoordelijk was voor de voltooiing van het werk en het daaropvolgende onderhoud.