Project Roemenië

Team

Stephanie Hinz, industrieel-commercieel medewerker (trainee)

Toegang tot sanitaire voorzieningen vinden wij de normaalste zaak van de wereld. Mensen in Roemenië ook deze toegang bieden en daarnaast vooral tijd met ze doorbrengen, waren voor mij de redenen om mee te doen aan dit project.

Tobias Küng, werktuigkundige (trainee)

Ik vind dat iedereen toegang moet hebben tot medische zorg. Ik wil graag zieken helpen, en dan vooral kinderen. Ik wil er alles aan doen om ze bij te staan in zo’n moeilijke periode.

Jan Mayer, logistiek medewerker (trainee)

Voor mij is het belangrijk dat een bedrijf als Geberit duurzaam bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven. Ik wil graag onderdeel uitmaken van dat proces en ook het feit dat ik me in Roemenië vliegensvlug aan zal moeten passen aan allerlei nieuwe situaties spreekt me erg aan.

Peter Reichle, machinebouwkundige (trainee)

Dit project draait niet alleen om het installeren van sanitaire voorzieningen, maar ook om het contact met zieke mensen. Ik vind het belangrijk dat deze mensen iemand hebben waar ze hun ei bij kwijt kunnen.

Brian Rinno, industrieel monteur (trainee)

Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan maatschappelijke projecten. En het leuke is dat ik er ook de nodige levenservaring mee op zal doen. Ik zie dit project als een ideale gelegenheid om me op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Je leert niet alleen om te gaan met zieke mensen, maar ook hoe je Geberit producten moet installeren.

Jan Taddey, industrieel monteur (trainee)

Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, en hen en hun cultuur beter te leren kennen. En ik weet zeker dat ik na die twee weken mijn levensstandaard in Duitsland nog meer zal waarderen.

Irène Thalmann, commercieel medewerker (trainee)

Ik zie ernaar uit om op een bewuste manier tijd door te brengen met mensen die ziek zijn, met ze te praten en met de kinderen te spelen – ze net dat beetje hoop te kunnen geven.

Felix Karauschek, kunststoftechnicus (trainee)

Ik vind het belangrijk dat Geberit zich inzet voor maatschappelijke projecten. En ik vind het eigenlijk ook niet meer dan logisch. Ik hoop dat ik na die twee weken naar huis ga met het gevoel dat ik echt iets heb bereikt en het verschil heb kunnen maken

Gabriela Stehlin, Hoofd Personeel & Organisatie Zwitserland

Het leven van de mensen in Roemenië net dat beetje makkelijker maken, dat is wat me drijft. Of dat nu is door het bouwen van sanitaire voorzieningen in een nieuw hospice of door simpelweg tijd door te brengen met zieke mensen en ze aandacht te geven, dat is mij om het even. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor ons allemaal een onvergetelijke en waardevolle levenservaring zal zijn.

Norbert Peuckmann, sales consultant

Het is een fascinerend idee om deze hulpprojecten uitvoeren met onze trainees. We hebben al ervaring opgedaan in soortgelijke projecten in India en Servië, maar het feit dat we nu samenwerken met de ‘Young Explorers’ van Mike Horn maakt het extra speciaal. Als je ziet hoe andere mensen leven, leer je je eigen situatie ook meer te waarderen. En dat je het allemaal als groep meemaakt, is een goede motivatie.