Karakteristieke iconen

Geberit Sigma30 bedieningsplaat (voorheen Bolero)

Skyline New York

"One57" hoogbouw appartementencomplex, New York (USA)

Wakker worden met de opkomende zon boven de Atlantische Oceaan, dineren met de ondergaande zon boven Central Park op de achtergrond en je tanden poetsen voor het slapen gaan met uitzicht op het Vrijheidsbeeld - en dit alles zichtbaar vanuit slechts één appartement. Deze mogelijkheid wordt geboden door "One57", een van de hoogste hoogbouw appartementencomplexen in New York. Ontworpen door de Franse architect Christian de Portzamparc en een van de vele hoogbouwprojecten die uit de grond gestampt worden in de Verenigde Staten. Het 75 verdiepingen tellende gebouw bestaat uit 135 wonngen en een hotel met 210 kamers en suites.

Eigenaar: Extell Development Company, New York (USA)
Architecten: Christian de Portzamparc, Parijs (Frankrijk)
Oplevering: Februari 2014
Installateur: PAR Plumbing, een divisie van The PAR Group, Lynbrook (USA)


Laces, Adidas hoofdkantoor

Het "Laces" onderzoeks- en ontwikkelingsgebouw, Adidas hoofdkantoor, Herzogenaurach (Duitsland)

Het campus-achtige Adidas bedrijfsterrein "World of Sports" beschikt al over een aantal karakteristieke gebouwen. In 2011 werd de locatie uitgebreid met het nieuwe "Laces" onderzoeks- en ontwikkelingsgebouw, dat nieuwe arbeidsplaatsen biedt aan ongeveer 1.700 ontwerpers, ontwikkelaars, onderzoekers en marketeers. Laces (NL: veters) past in het bestaande ensemble van de campus als functioneel hart van het Adidas Brand Center. Het doel van het ontwerp was het creëren van een gebouw dat past bij het merk. Dit principe werd toegepast op de architectuur van het gebouw en in de werkomgeving en dagelijkse creatieve activiteiten. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het concept van een ringvormig gebouw met bruggen over het atrium, die lijken op "schoenveters" en dit is waar het gebouw haar naam aan te danken heeft.

Eigenaar: Adidas AG, Herzogenaurach (Duitsland)
Architect: kadawittfeldarchitektur, Aachen (Duitsland)
Oplevering: Juni 2011
Installateur: Imtech AG, Nuremberg branch (Duitsland)


Geberit Sigma30 bedieningsplaat

Geberit Sigma30 bedieningsplaat

Geberit inbouwreservoirs worden wereldwijd al decennia lang gebruikt. Als het inbouwreservoir eenmaal gemonteerd is, is alleen de bedieningsplaat nog zichtbaar. Dus naast de functionele betrouwbaarheid, speelt het ontwerp van de bedieningsplaat ook een belangrijke rol. Met tal van ontwerp oplossingen, met behulp van verschillende materialen en vormen, biedt Geberit architecten en interieurontwerpers een groot assortiment om uit te kiezen en een grote mate van creatieve vrijheid. Alle badkamers in de 135 woningen en 210 hotelkamers in het One57 gebouw en alle badkamers in het Adidas "Laces" gebouw voorzien van de Geberit Bolero bedieningsplaat. Vanaf 2016 vervangt de Geberit Sigma30 bedieningsplaat de Bolero. Sigma30 is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, inclusief glansverschroomd en matverchroomd. De bedieningsplaat beschikt over twee toetsen waarmee de gebruiker kan kiezen tussen een grote- of kleine spoeling, waarmee water bespaart kan worden.