Storende achtergrondgeluiden volledig geëlimineerd

Geluidsisolatie expertise van Geberit

St. Regis Hotel in Abu Dhabi

Het vijf-sterren hotel St. Regis Saadiyat Island in Abu Dhabi heeft 380 luxe kamers en suites, acht restaurants, drie lounges en een conferentieruimte van 2800 vierkante meter. Er zijn ook 259 appartementen en 33 villa's in een residentieel complex aan verbonden.


Akoestisch comfort

In een exclusief vakantieoord draait alles om comfort. En daarbij is het belangrijk om rust en ontspanning te vinden. Storende geluiden zijn niet welkom. Daarom is geluidsisolatie een belangrijke factor geworden bij akoestisch comfort omdat het geluid van leidingwater in de huistechniek en leidingen een bijzonder onaangename geluidsbron kan worden. Geluiden van drainagewater zijn één van de grootste geluidsbronnen.

Geluidsreducerende materialen

Het lawaai veroorzaakt door de sanitairtechniek wordt verminderd door het gebruik van geluidsreducerende materialen. Geberit biedt op dit gebied uitstekende oplossingen en werd daarom vanaf het begin bij de offerteaanvraag van het St. Regis in overweging genomen. Het Geberit Silent-db20 leidingsysteem werd tot stand gebracht als een cruciaal element in het luxe hotelconcept. Afvalwaterleidingen, geplaatst in ruimten die minder gevoelig zijn voor geluid, werden uitgerust met Geberit PE.

Uitgebreid geluidsisolatiesysteem

De buizen, bochten en T-stukken van het Geberit Silent-db20 afvalwatersysteem zijn gemaakt van geluidsreducerende materialen die de geluidsoverdracht duidelijk vermindert. Het is echter alleen mogelijk om aan dergelijke hoge geluidsisolatie-eisen optimaal te voldoen door een systeem te gebruiken - bijvoorbeeld in een netwerk van gecoördineerde, geluidisolatie reducerende componenten. In combinatie met het Geberit Duofix installatiesysteem garandeert de intensieve ontwikkeling van Geberit op het gebied van brandpreventie, samen met de geluidsisolatie, voor een optimaal niveau van veiligheid voor de componenten in het geval van brand.

Systeem als eenheid

Bovendien zijn alle belangrijke componenten al in dit systeem opgenomen: inbouwreservoirs voor de wc, de drinkwaterleidingen met de bijbehorende aansluitingen voor het bad, de douche en wastafel, de ventilatieleidingen van het afvalwaterleidingsysteem, en een draagconstructie met beplating. Dankzij de holistische benadering van het systeem als eenheid kan lawaai aanzienlijk verminderen en tegelijkertijd het akoestisch comfort geoptimaliseerd worden.

Laboratorium voor gebouwtechniek en akoestiek

Geberit heeft in Jona een uniek laboratorium voor gebouwtechniek en akoestiek. Het speciaal geconstrueerde laboratorium, waar de akoestische eigenschappen van complete huisinstallatiesystemen kunnen worden getest, verwelkomt elk jaar 5000 tot 6000 bezoekers. Het belangrijkste doel van de verschillende tests is om de overdracht van geluid naar ruimten in de naburige woningen te onderzoeken. Complexe geluidsoverdracht in een meerdere verdiepingen tellend woongebouw wordt gesimuleerd met behulp van horizontale, verticale en diagonale metingen en wordt vervolgens gedetailleerd geanalyseerd. Dit betekent dat Geberit continu bezig is met het optimaliseren van bestaande systemen en nieuwe ontwikkelingen.