Onderzoek

Ergernissen op het toilet

Vind jij stinkende luchtjes op het toilet ook zo vervelend? Je bent niet de enige! Maar liefst 80% van de Nederlanders stoort zich aan stank op het toilet, blijkt uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van Geberit. De oplossing ligt in het DuoFresh systeem van Geberit, waarmee vieze luchtjes ook in jouw toiletruimte definitief verleden tijd kunnen zijn.

80% van de Nederlanders stoort zich aan vieze toiletluchtjes

Waar mannen het vervelend vinden om in de stank van een ander te zitten, maken vrouwen zich zorgen over hun eigen geproduceerde geuren en wat dit doet met degene, die na hen van het toilet gebruikmaakt. Zeker als deze persoon al staat te wachten. En 25% van de Nederlanders is zelfs bang, dat mensen anders naar hen kijken na het ruiken van hun luchtje. Vieze toiletluchten van een onbekende is voor meer dan de 50% van de Nederlandse bevolking een kwelling. Om die redenen houden Nederlanders er diverse tactieken op na om vieze toiletluchtjes te vermijden of te camoufleren.


41% van de mannen en 53% van de vrouwen vinden het vervelend als anderen in hun stank komen.

Twee op de drie vrouwen vinden het vervelend als anderen haar geur ruiken en ook weten dat zij daar verantwoordelijk voor is. 30% van de vrouwen vreest zelfs voor imagoverlies en is bang dat mensen anders naar haar kijken na het ruiken van haar luchtjes.

Mannen maken zich minder druk om hun eigen stank en wat dit doet met iemand anders. Ook vrezen zij minder voor imagoverlies door het verspreiden van vieze luchtjes. Slechts 10% van de mannen schaamt zich in openbare gelegenheden voor het creëren van vieze luchten. Opvallend is dat mannen het met name vervelend vinden dat zijzelf in de stank van hun voorganger moeten zitten.


54% van de consumenten vindt Geberit DuoFresh een interessant product. Terwijl 98% niet door een installateur wordt voorgelicht!

De oplossing ligt bij het DuoFresh systeem van Geberit. Hierbij is geurzuivering geïntegreerd in het inbouwreservoir achter de wanden. Deze zuivert vieze toiletluchtjes direct uit de toiletpot. Door de stank al direct in de pot af te zuigen – waar deze in het inbouwreservoir erachter gezuiverd wordt en als neutrale lucht weer via de Sigma40 bedieningsplaat in de ruimte afgegeven wordt – wordt stank bij de bron aangepakt en krijgt het niet de gelegenheid zich te verspreiden in de ruimte. Vieze luchtjes zijn hiermee passé.


Wat kost het?

93% geeft aan tot €10,- per maand uit te geven aan geurverwijdering op het toilet.

Geberit DuoFresh kost slechts € 3,- per maand (bij een investering van €250,- en een gebruiksduur van 13 jaar)