Duurzaam bouwen, intelligent bouwen

Wij zijn verantwoordelijkheden kent, bouwt duurzaam en zorgt daardoor voor levenskwaliteit - nu en in de toekomst. Daarom heeft Geberit altijd al gekozen voor producten die in alle betekenissen van het woord duurzaam zijn en aan de hoogste normen voldoen - en levert zodoende innovatieve systeemoplossingen voor duurzaam bouwen.

Door een actief milieumanagement over de volle lengte van de waardescheppingsketen boekt Geberit jaar na jaar aanzienlijke resultaten op het gebied van duurzaamheid: bijv. bij de verlaging van de milieubelasting of van de CO2-emissies.

Duurzaam bouwen is een belangrijke markt voor de toekomst. Geberit beschikt nu al over een breed scala van geschikte producten die als duurzame sanitairoplossingen gelden en door een laag energie- en waterverbruik en ecologisch compatibele materialen voor meer levenskwaliteit zorgen. Ook de geluidsisolatie of de probleemloze afvoer van de producten aan het einde van hun levensduur maken deel uit van een verantwoordingsbewust productdesign.

Op internationaal niveau staan meerdere labels voor duurzaam bouwen, zoals bijv. LEED, BREEAM, DGNB en Green Star. Zij gaan allemaal veel verder dan alleen energiebesparing: zij garanderen een efficiënte omgang met natuurlijke hulpbronnen, lage levenscycluskosten, flexibele gebruiksmogelijkheden, wooncomfort, veiligheid, een geringe milieubelasting en een algehele hoge bouwkwaliteit.

Geberit beschikt over een scala van producten dat aan deze criteria voldoet en een succesvolle certificering mogelijk maakt. Met materialen die onbedenkelijk zijn voor de gezondheid en het milieu, met de beste geluidswaarden voor een hoog wooncomfort, met productsystemen die een maximale flexibiliteit bieden en een lange onderdelengarantie voor lage levenscycluskosten.


Innovatie is een centraal element van het merk Geberit. Onze producten worden reeds in de ontwikkelingsfase stevig aan de tand gevoeld en worden geoptimaliseerd met het oog op de milieuvriendelijkheid. Voor de uitdagingen op het gebied van duurzaam bouwen, bieden wij nu al een breed scala van geschikte producten aan, zoals bijv.:

  • de drinkwatersystemen Mepla en Pushfit die betrouwbaar en hygiënisch, maar tegelijkertijd ook volledig recycleerbaar zijn en een geringe grijze energie- resp. CO2-voetafdruk hebben.
  • de afvalwatersystemen Silent-db20 en Silent-PP met optimale geluidseigenschappen en een eenvoudige montage.
  • inbouwreservoirs met 2-knops-spoeling die het waterbesparingspotentieel binnen een huishouden maximaliseren en in combinatie met de geurafzuiging DuoFresh hinderlijke geuroverlast elimineren en daarbij ook verwarmingsenergie besparen.
  • het dakafwateringssysteem Pluvia dat regenwater op platte daken efficiënt afvoert en bovendien uitstekend geschikt is om regenwater te verzamelen.
  • Elektronische wastafelkranen type 185/186 die water besparen en nu als autonome oplossing verkrijgbaar zijn

Met perfect op elkaar afgestemde componenten van de Geberit installatiesystemen en montage-elementen of met complete oplossingen kunnen op maat gesneden en voordelige oplossingen voor elk bouwopdracht ontwikkeld worden, van een badkamerrenovatie tot nieuwbouw project. De statische eigenschappen, brandwerendheid, geluidsisolatie en vochtbestendigheid zijn getest en gecertificeerd en de uitvoering kan via een enkel aanspreekpunt gerealiseerd worden. Tegelijkertijd blijft een maximale flexibiliteit gegarandeerd, waardoor een verandering van gebruiksdoel ook op een later tijdstip mogelijk blijft - daarmee worden de natuurlijke hulpbronnen ontzien bij lage levenscycluskosten.