Klassieker zonder solderen en lassen

Geberit Mapress koper

Veelzijdig toepasbaar
Voor verwarmings- en koelwatercircuits, gas- en persluchtleidingen en drinkwaterinstallaties wordt koper wegens zijn sterke en hygiënische materiaaleigenschappen ook tegenwoordig nog vaak toegepast. Geberit Mapress koper levert daarvoor een persverbindingstechniek, die het werk sneller en veiliger maakt.

Veilig werken zonder open vlam
Geberit Mapress voorkomt brandgevaar op de bouwplaats, omdat er niet meer met een open vlam hoeft te worden gewerkt zoals bij solderen of lassen. Persindicators en gedefinieerde lekpaden zorgen voor extra zekerheid, omdat niet dichte verbindingen bij een visuele controle van het systeem en bij drukproeven met zekerheid kunnen worden vastgesteld.

Schoon en betrouwbaar op de bouwplaats
Geberit Mapress koper fittingen worden gemaakt van hoogwaardige koperen buizen met de legering CU-DHP. Voor betrouwbare hygiëne zijn er beschermkappen op de fittingen geplaatst tot ze toegepast worden. Geberit Mapress koper is goedgekeurd voor temperaturen tot 120 °C (180 °C bij zonnewarmtesystemen) en een druk van maximaal 1,6 MPa (16 bar).

Productvoordelen in één oogopslag


Het Geberit Mapress koper fittingenassortiment omvat de gangbare buisdiameters van 12 tot 108 mm. Een grote verscheidenheid aan adapters en overgangen zorgt voor optimale verbindingen tussen Mapress koper en andere Geberit aanvoersystemen. De Geberit Mapress overgang naar Geberit MeplaFix maakt de verbinding met Geberit spoelreservoirs en Geberit elementen voor wastafels. De overgang kan zonder gereedschap vastgeschroefd worden.Toepassingsgebieden Geberit Mapress koper
Drinkwaterverzorging
Open en gesloten waterkringlopen
Verwarmings- en koelsystemen
Verdeling van inert gas, bijvoorbeeld stikstof en kooldioxide
Zonnewarmtesystemen met een blauw gecoate O-ring van fluorrubber (FKM) van -25 °C tot 180 °C
Leidingen voor het verdelen van extra lichte stookolie en motor- en tandwielolie met een blauw gecoate O-ring van fluorrubber (FKM)
Speciaal assortiment voor gasinstallaties met natuur- en aardgassen (NG) en vloeibare gassen (LPG) in combinatie met de gele afdichtring van HNBR

Tien goede redenen voor Geberit Mapress koper

1

Makkelijk verbindingen maken

Gedwongen persing geeft zekerheid

Op de ontbraamde buis de insteekdiepte markeren en in de fitting steken, persbek met de groef op de voorgedefinieerde contour plaatsen, persproces met een gedwongen persing uitvoeren: zo is een foute persing vrijwel uitgesloten.

2

Verbindingen sneller sluiten

Persen in plaats van lassen

Het persproces is niet alleen ongecompliceerd, maar ook circa tweemaal zo snel als lassen. Vooral de voorbereiding van de verbinding kan grotendeels achterwege blijven, het persproces vindt zeer snel plaats. Afsnijden, ontbramen, fitting opsteken, persen - klaar.

3

Geen open vlam

Brandgevaar uitgesloten

De stevigheid en de dichtheid van de persverbinding wordt bereikt door koude vervorming van buis en fitting. Anders dan bij solderen en lassen is er geen vlam en geen hitte. Extra beschermende maatregelen bij renovaties en reparaties zijn overbodig.

4

Ongeperste verbindingen meteen ontdekken

Snelle visuele controle

De persindicator op alle Geberit Mapress fittingen kan na een correct uitgevoerde persing makkelijk verwijderd worden en laat ongeperste verbindingen al voor de druktest zien. Aan de kleur van de persindicator kan eenduidig het materiaal worden herkend.

5

Beschermkap

Bescherming tegen stof en vuil

Alle perseinden van de metalen Geberit fittingen zijn afgesloten met een beschermkap. Die beschermt het leidingsysteem tegen stof en vuil en verhoogt door een foutloze installatie de veiligheid. De kleur van de beschermkap geeft tevens de toepassing aan.

6

Mechanisch sterk voor hoge belastingen

Veel uiteenlopende toepassingen

De op elkaar afgestemde componenten geven Geberit Mapress een zeer hoge belastbaarheid. Zo is er een bedrijfsdruk van 2,5 MPa (25 bar) en meer realiseerbaar. De grote mechanische sterkte maakt een diversiteit aan toepassingen mogelijk.

7

Vervorming van de afdichtring

Voor duurzame sterkte en hoge veiligheid

Tijdens het persproces wordt de afdichtring door de persbek van de Geberit Mapress perstang in nauwkeurig gedefinieerde vorm geknepen, waarbij hij de extra energie wordt opgenomen om een duurzaam zekere dichtheid te bereiken. Het perssysteem Geberit Mapress functioneert al sinds 40 jaar.

8

Afdichtring

Ongeperste fittingen herkennen in de druktest

Naast de persindicator zorgt de afdichtring voor extra veiligheid. Door de speciale contour lekken ongeperste verbindingen tijdens de druktest. Hierdoor kan toekomstige schade tijdens gebruik voorkomen worden.

9

Homogene materiaalstructuur

Thermisch perfect uitgevoerde lasnaden

Vooral bij de contactplaats van de afdichtring draagt de zuivere lasnaad veel bij aan de duurzame dichtheid van het systeem. Geberit stelt hoge kwaliteitseisen aan de lasnaad. Daarom geeft een speciale thermische behandeling het materiaal een homogene structuur.

10

Fittinggeometrie

Compacte vorm

Door de compacte vorm van de fitting neemt deze weinig plaats in, waardoor ruimtebesparende fittingcombinaties mogelijk zijn. Tevens biedt Geberit een breed en op specifieke toepassingen afgestemd assortiment.