Meer flexibiliteit, meer prestatie

Geberit Mepla meerlagenbuissysteem

De voordelen van synthetische en metalen systemen
Het meerlagenbuissysteem Geberit Mepla combineert de voordelen van synthetische en metalen materialen. Dat maakt sneller werken op de bouwplaats mogelijk met inachtneming van de geldende voorschriften en regels. Met Mepla kan flexibel en snel worden gewerkt en het resultaat is duurzaam dicht.

Corrosiebestendig en sterk bij laag gewicht
Geberit Mepla is corrosiebestendig en licht, maar tevens vormvaster en sterker dan kunststofbuizen. Het systeem is gekeurd volgens EN ISO 21003 en voldoet daarmee aan de gangbare normen. Het is zonder voorafgaande drinkwateranalyse voor alle drinkwaterkwaliteiten toepasbaar en is geschikt voor drinkwater- en verwarmingsinstallaties.

Economisch superieur
Flexibele buizen en de snelle, betrouwbare verbindingstechniek maken Geberit Mepla economisch aantrekkelijk. Vergeleken met andere installatietechnieken zijn er kostenbesparingen tot 20 procent bereikbaar, aangezien de behoefte aan buismateriaal, fittingen en werktijd daalt. Geberit Mepla Therm completeert het productassortiment met buizen en fittingen voor de verwarmingsbouw. Er zijn persfittingen van PVDF, messing en brons messing leverbaar.

Productvoordelen in één oogopslag


Product details

1

Grote stabiliteit

Meerlagenbuis combineert de voordelen van twee materiaalwerelden

De combinatie van hoogwaardige kunststof, vernet polyethyleen en aluminium verenigt de voordelen van kunststof met die van metalen leidingsystemen. De sterke aluminiumlaag zorgt voor grote stabiliteit en buitengewone mechanische sterkte.

2

Buigbaar met de hand of met buigapparaat

Voor flexibele en snelle toepassing op de bouwplaats

Geberit Mepla buizen met de diameters 16 en 20 kunnen moeiteloos met de hand worden gebogen. Ze zijn flexibel en eenvoudig te plaatsen. Voor grotere buisdiameters tot 50 mm kunnen buigapparaten worden gebruikt.

3

Kwaliteit van de lasnaad

Homogene oppervlaktelaag voor optimale buigeigenschappen

De homogene aluminiumlaag van Geberit Mepla buizen garandeert met zijn vlak gevormde lasnaad maximale veiligheid en kwaliteit. De buis heeft in alle richtingen gelijkmatige buigeigenschappen. Zo bepaalt de lasnaad de kwaliteit van de buis.

4

Niet geperst, niet dicht

Niet geperste fittingen bij de druktest duidelijk zichtbaar

Ongeperste Geberit Mepla fittingen zijn bij de dichtheidstest met water duidelijk ondicht. Uit de niet geperste verbindingen stroomt zelfs bij een lage watertestdruk en bij een dichtheidstest met tot 15 bar water. Er kan pas een geslaagde druktest worden uitgevoerd wanneer alle fittingen geperst zijn.

5

Persbekgeleiding

Fouten bij het persen uitgesloten

De gedefinieerde persbekgeleiding van de fitting zorgt ervoor dat de persbek exact op de daarvoor bestemde plaats wordt gepositioneerd en niet kan wegglijden of verkeerd gepositioneerd kan worden. Dat voorkomt verkeerde persingen en garandeert een betrouwbare, duurzame verbinding.

6

Bevestigingskracht van de fitting

Makkelijke, zekere montage door één persoon

Speciale kunststofnokken op de kunststoffitting en een borgring op de metalen fitting zorgen voor een grote bevestigingskracht in de buis en voorkomen dat de fitting tijdens de montage uit de buis glijdt. Zo kan één persoon het leidingsysteem makkelijk installeren, uitrichten en persen.

7

Buisinsteekdiepte

Zekere controle bij voormontage en persen

De buisinsteekdiepte is steeds zichtbaar. Dat geeft bij de installatie de zekerheid dat de buis correct op de fitting gestoken is en geperst kan worden. Bij voormontage van het leidingsysteem kan zo de positie van de buis bij het persen in één oogopslag gecontroleerd worden.

8

Minder bevestigingspunten

Geen lengte-uitzetting bij temperatuurschommelingen

De bijzondere structuur van Geberit Mepla buizen voorkomt door de sterke aluminiumlaag een lengte-uitzetting van de buizen bij temperatuurschommelingen. Zo zijn er voor de installatie minder bevestigingspunten nodig dan bij gebruikelijke kunststofbuizen.

9

Trekvastheid beter dan de norm

Betrouwbaarheid bij hoge belasting

De enorme trekvastheid van de Geberit Mepla persverbinding zorgt voor betrouwbare, duurzame verbindingen. De kwaliteit van de persverbinding wordt voortdurend gecontroleerd en is vele malen beter dan de vereiste normwaarden. Dat garandeert grote betrouwbaarheid.

10

Binnenoppervlak van de buis

Spiegelglad voor minder aanhechtingen

Geberit gebruikt materialen die voldoen aan de hoogste hygiënische eisen voor het vervaardigen van de Geberit Mepla en Geberit PushFit meerlagenbuizen. Het gladde binnenoppervlak van de leidingen verzekert goede stroomsnelheden en minimaliseert aanzettingen.

Geberit Mepla fittingen hebben drie veiligheidsvoorzieningen: De zonder beperkingen zichtbare buisopsteekdiepte geeft op elk moment de juiste positie van de buis op de fitting aan. De verdikking op de fitting dient als hulpmiddel bij het positioneren van het gereedschap en garandeert de exacte persing. En ten slotte zijn niet geperste verbindingen bij de dichtheidstest duidelijk te zien. Naast de fittingen van PVDF is er voor schroefdraadaansluitingen een breed assortiment aan fittingen van brons messing of messing.


Geberit Mepla meerlagenbuizen bestaan uit drie lagen. De buitenste kunststoflaag van polyethyleen met hoge dichtheid (PE-HD) beschermt tegen corrosie en mechanische schade. De middelste aluminiumlaag maakt de buis stabiel, buigbaar en diffusiedicht. De binnenste laag van gemodificeerd polyethyleen (PE-Xb) is corrosiebestendig en kan zonder verdere controle voor alle drinkwaterkwaliteiten worden gebruikt.


Toepassingsgebieden Geberit Mepla
Drinkwaterleidingen voor koud en warm water tot 70 °C, PN10
Zeewater
Osmosebehandeld, geheel of gedeeltelijk gedemineraliseerd of onthard water
Regen- en oppervlaktewater tot pH-waarde >6,0
Open en gesloten waterkringlopen
Verwarmingsleidingen voor radiatoraansluitingen tot 85 °C, PN10
Koelleidingen -10 °C tot +40 °C, PN10
Persluchtinstallaties tot 10 bar