Insteken in plaats van persen

Geberit PushFit

Economisch systeem voor aansluiting van etages
Geberit PushFit is een aanvoersysteem dat het installeren van drinkwater- en verwarmingsleidingen eenvoudiger en sneller maakt. Insteken in plaats van persen – de nieuwe techniek versnelt het bouwen van sanitairprojecten en maakt het werken duidelijk economischer.


Snel en flexibel
Snel, flexibel en economisch werken – dat is kenmerkend voor Geberit PushFit. Slechts één gereedschap voor het ontbramen en kalibreren voor beide buistypen en -diameters en een uitgebreid fittingenprogramma: met Geberit PushFit is bijna elke situatie eenvoudig en snel op te lossen.

Hygiënisch perfect
De insteekeinden van de fittingen en buizen zijn beschermd met afdekkappen, zodat tijdens opslag, transport en het bewaren op de bouwplaats gen stof of vuil de hygiëne van het drinkwater bederft.

Adapters voor betrouwbare systeemovergangen
Voor een veilige aansluiting aan de stijgleiding zijn adapters voor de systemen Geberit Mapress en Geberit Mepla beschikbaar met passende perscontour en in de buisdiameters 16, 20 en 25 mm.

Productvoordelen in één oogopslag

Tien goede redenen voor Geberit PushFit

1

Innovatieve insteekindicator

"Groen" voor betrouwbaar gesloten verbindingen

De insteekindicator zorgt voor zichtbare zekerheid. Groene signalen in grote inspectievensters in de fitting geven met de groene signaalkleur aan dat een Geberit PushFit buis betrouwbaar en duurzaam dicht in de Geberit PushFit fitting is gestoken.

2

Robuust lichaam van de fitting

Zekerheid in de ruige dagelijkse routine op de bouwplaats

Robuustheid, veiligheid en flexibiliteit zijn de topprioriteiten van Geberit PushFit. De compacte, versterkte bouwvorm van de fitting maakt deze optimaal geschikt voor ruige omstandigheden en geeft extra bescherming.

3

Fixatieklauw van rvs

Betrouwbaar gesloten verbindingen

In de fitting is een fixatieklauw met een hoogwaardig rvs-inzetstuk geïntegreerd. Die zorgt door zijn unieke constructie voor de grote treksterkte van de steekverbinding. De uittrekkracht is veel groter dan de eisen die bij normaal gebruik vereist zijn en zorgt voor grote betrouwbaarheid.

4

Afdekkappen

Bescherming tegen stof en vuil

Zoals gebruikelijk bij Geberit zijn alle insteekeinden van het Geberit PushFit insteekverbindingsysteem voorzien van kappen ter bescherming tegen stof, vuil en beschadiging. Zo blijven de fittingen perfect schoon – van de levering en de opslag tot en met de toepassing op de bouwplaats.

5

Twee afdichtringen

Dubbel schoon en dicht

Geberit PushFit werkt met een veiligheidsconcept dat uit twee afdichtringen bestaat. De eerste O-ring dicht niet alleen af, maar dient ook om verontreinigingen van de buis te vegen. De tweede O-ring zorgt voor extra afdichting.

6

Fittingen en overgangen

Oplossingen voor elke bouwsituatie

Voor het snel, eenvoudig en economisch installeren van Geberit PushFit is er een omvangrijk assortiment aan fittingen en overgangen beschikbaar, waarmee elke aansluitsituatie oplosbaar is. De beproefde Geberit fixaansluitingen vergemakkelijken ook bij het Geberit PushFit systeem het verbinden met kraanaansluitingen en installatie-elementen.

7

Systeemovergangen

Optimale verbindingen met Geberit Mepla en Geberit Mapress

Voor de veilige, snelle en beproefde verbinding van Geberit PushFit met de hoofdleiding zijn overgangsfittingen met perscontour beschikbaar voor de perssystemen Mapress en Mepla. Geberit PushFit betekent extra zekerheid voor installateurs.

8

Meerlagenbuis met aluminiumkern

Licht, vormvast en buigbaar

De lichte meerlagenbuis heeft een dunne, vormvaste aluminiumkern. Alle drie de buisdiameters kunnen makkelijk verwerkt worden en zijn met de hand buigbaar. De flexibele, vormvaste buis is ideaal geschikt voor de etageverdeling. Ook verkrijgbaar met mantelbuis of voorgeïsoleerd voor sanitair- en verwarmingsbuizen.

9

Beproefde materialen

Robuust, betrouwbaar en veelzijdig

Afhankelijk van het toepassingsgebied en de gebruiksomstandigheden biedt Geberit PushFit optimale fittingen aan. De robuuste insteekfittingen bestaan uit de beproefde kunststof PVDF, overgangsfittingen met schroefdraad zijn er naar keuze in een uitvoering van messing of rood messing.

10

Kalibreren en ontbramen

Eén gereedschap, drie buisdiameters

Voor alle drie de buisdiameters van Geberit PushFit hebt u maar één gereedschap nodig. In slechts één werkstap ontbraamt en kalibreert u de buis met het ergonomisch gevormde Geberit PushFit gereedschap, dat van duurzame, slijtvaste klingen is voorzien. Optioneel zijn er opzetstukken voor ontbramen en kalibreren voor schroefmachines verkrijgbaar.

Het hart van het Geberit PushFit insteeksysteem wordt gevormd door de robuuste fittingen.
De steekfittingen met versterkingen aan de randen zijn zonder beperking geschikt op de bouwplaats. Alle insteekeinden zijn bovendien met afdekkappen beschermd tegen stof en vuil bij de opslag en bij het gebruik op de bouwplaats.
Voor zichtbare zekerheid zorgt de insteekindicator, die met een groene signaalkleur aangeeft dat een buis veilig en permanent dicht in de fitting is gestoken.


De lichte Geberit PushFit meerlagenbuis heeft een dunne, maar vormvaste aluminiumkern. Alle drie de buisdiameters (16, 20, 25) kunnen makkelijk verwerkt worden en zijn met de hand buigbaar. De flexibele, vormvaste buis is goed geschikt voor de etageverdeling. Ook verkrijgbaar met mantelbuis of voorgeïsoleerd voor sanitair- en verwarmingsbuizen.


Toepassingsgebieden Geberit PushFit insteeksysteem
Drinkwaterleidingen voor koud en warm water 0 °C tot 70 °C, tot 10 bar
Onbehandeld water 0 °C tot 40 °C
Geconditioneerde watersoorten
Verwarming en koeling 0 °C tot 85 °C, tot 10 bar (met de systeembuis ML)
Perslucht 0 °C tot 40 °C, tot 10 bar