Edel materiaal voor de hoogste eisen

Geberit Mapress rvs

Voor de hoogste eisen aan kwaliteit en veiligheid
Van veilige drinkwaterverzorging en complexe aanvoersystemen in de industrie tot en met hygiënisch zeer sensibele installaties, zoals in ziekenhuizen of hotels: overal waar bijzonder veeleisende sanitairprojecten gepland worden, is Geberit Mapress rvs de juiste keus. Met geselecteerde fittingen en buismaterialen van uiteenlopende kwaliteit is het systeem behalve voor veilige drinkwaterinstallaties ook geschikt voor het transport van bedrijfswater, perslucht, gassen, chemicaliën en vele andere media.

Richtlijnen, voorschriften en normen allemaal onder controle
Geberit Mapress rvs kan chemisch en thermisch gedesinfecteerd worden als dat op grond van de richtlijnen en voorschriften voorgeschreven is of bij contaminatie van het leidingsysteem. Voor toepassing van sprinklerinstallaties zijn naast de VdS-certificatie alle belangrijke internationale goedkeuringen verkregen.
Alle Geberit Mapress persfittingen zijn voor goede hygiëne tot aan het toepassen voorzien van een beschermende afdekkap, waarvan de kleur tevens het gebruiksdoel aangeeft. Bij standaardtoepassingen is Mapress rvs voor bedrijfstemperaturen van -30 °C tot 120 °C en een druk tot maximaal 1,6 MPa (16 bar) goedgekeurd. Met speciale afdichtringen kunnen toepassingsmogelijkheden en temperaturen, bijvoorbeeld voor zonnewarmtesystemen, nog uitgebreid worden.

Productvoordelen in één oogopslag


Het Geberit rvs fittingenassortiment omvat de gangbare afmetingen van 12 tot 108 mm en meer dan 500 fittingen voor elke toepassing. Een grote verscheidenheid aan overgangen zorgt voor optimale verbindingen tussen Geberit Mapress rvs en andere Geberit aanvoersystemen.


De legering van Geberit Mapress rvs is optimaal afgestemd op de verschillende gebruiksdoeleinden. Zo bevat deze bijvoorbeeld een verhoogd molybdeenaandeel, dat hoger ligt dan de geldende Europese normen. Er wordt voor stabiliteit en zo groot mogelijke bescherming tegen corrosie gezorgd. Een speciale thermische en mechanische behandeling van alle fittingen zorgt voor een homogene, hoogwaardige materiaalstructuur van fitting, buis en lasnaden. Deze zorgvuldige bewerking garandeert optimale vervormbaarheid en de vereiste dichtheid op lange termijn. Gladde oppervlakken zorgen voor de perfecte pasvorm van de afdichtring en voor optimale hygiënische eigenschappen.


De toepassingsgebieden
Drinkwaterinstallaties
Open en gesloten waterkringlopen
Regenwaterverdeling tot pH-waarde > 4,0 pH
Persluchtinstallaties tot 2,5 MPa (25 bar) – goedkeuringen dienen in acht genomen te worden
Zonnewarmtesystemen met een blauw gecoate O-ring van fluorrubber (FKM) van -25 °C tot +180 °C
Verdeling van inert gas, bijvoorbeeld stikstof en kooldioxide
Verdeling van stookolie EL met een blauw gecoate O-ring van fluorrubber (FKM)
Vast geïnstalleerde blusinstallaties, inclusief sprinklerinstallaties: nat met zwarte O-ring; droog met blauw gecoate O-ring van fluorrubber (FKM)
Gasinstallaties met natuur- en aardgassen (NG) en vloeibare gassen (LPG) met gele afdichtring van HNBR

Productvoordelen Geberit Mapress rvs in één oogopslag

1

Persindicator

Snelle visuele controle

De persindicator op alle Geberit Mapress rvs fittingen kan na een correct uitgevoerde persing met een kleine handbeweging verwijderd worden. Niet geperste fittingen zijn zo al duidelijk zichtbaar vóór de druktest. Aan de blauwe kleur van de persindicator kan het materiaal worden herkend. Voor onmiskenbare identificatie zijn op de persindicator het Geberit logo en de buisdiameter gedrukt.

2

Beschermkap

Bescherming tegen stof en vuil

Alle perseinden van de metalen Geberit fittingen zijn afgesloten met een beschermkap. Die beschermt het leidingsysteem tegen stof en vuil en verhoogt door een foutloze installatie de veiligheid. De kleur van de beschermkap geeft tevens de toepassing aan.

3

Buislasnaad

Buizen met homogene materiaalstructuur

Door een speciaal warmtebehandelingsproces ontstaat er een homogene materiaalstructuur inclusief lasnaden zonder bandrand. Door de hoge kwaliteit van het fabricageproces is de Geberit Mapress rvs buis een van de veiligste.

4

Mechanische sterkte

Veel uiteenlopende toepassingen

De op elkaar afgestemde componenten geven Geberit Mapress een zeer hoge belastbaarheid. Zo is er een bedrijfsdruk van 2,5 MPa (25 bar) en meer realiseerbaar. De grote mechanische sterkte maakt een diversiteit aan toepassingen mogelijk..

5

Vervorming van de afdichtring

Voor duurzame sterkte en hoge veiligheid

Tijdens het persproces wordt de afdichtring door de persbek van de Geberit Mapress perstang in nauwkeurig gedefinieerde vorm geknepen, waarbij hij de extra energie opneemt om een duurzaam zekere dichtheid te bereiken. Het perssysteem Geberit Mapress rvs functioneert al sinds 40 jaar.

6

Afdichtring

Ongeperste fittingen herkennen in de druktest

Naast de persindicator zorgt de afdichtring voor extra veiligheid. Door de speciale contour lekken ongeperste verbindingen tijdens de druktest. Hierdoor kan toekomstige schade tijdens gebruik voorkomen worden.

7

Lasnaad van de fitting

Thermisch perfect uitgevoerde lasnaden

Bij de contactplaats van de afdichtring draagt de zuivere lasnaad bij aan de duurzame dichtheid en aan een betere corrosiebestendigheid van het systeem. Geberit stelt hoge kwaliteitseisen aan de lasnaad. Een speciale thermische behandeling geeft het materiaal een homogene structuur en zorgt zo voor een optimale persing.

8

Oppervlak van het materiaal

Perfect glad

Het extreem gladde oppervlak is een voorwaarde voor extra betrouwbaarheid van het systeem en garandeert duurzame dichtheid. De lasnaad wordt door een mechanische nabehandeling glad gemaakt voor een optimale doorstroming en perfecte positionering van de afdichtring. De ruwheidswaarden liggen duidelijk onder de voorgeschreven normen en garanderen dat het systeem dicht is.

9

Fittinggeometrie

Compacte vorm

Door de compacte vorm van de fitting neemt deze weinig plaats in, waardoor ruimtebesparende fittingcombinaties mogelijk zijn. Tevens biedt Geberit een breed en op specifieke toepassingen afgestemd assortiment.

10

Legering

Hoge materiaal- en systeembetrouwbaarheid

De optimale samenstelling van de legeringsbestanddelen leidt tot hoge materiaal- en systeembetrouwbaarheid. Onze fabrieksnorm, die de gebruikelijke normen overtreft, geeft u deze zekerheid: het Geberit Mapress systeem bevat minimaal 2,3 % molybdeen.