De badkamer van toen en nu

Gebruikt u douchen om te ontspannen? Een moment waar u even alleen bent en tot rust kunt komen.

Tijd voor uzelf. Wanneer heeft u dat vandaag nog? Juist, in de badkamer, onder de douche. Het warme water masseert uw hoofd. U bent na het douche niet alleen schoon, maar ook ontspannen. Kortom: u voelt u prettig in uw vel. Maar water was niet altijd synoniem voor reinheid en ontspanning. In de 17e en aan het begin van de 18e eeuw was wassen met water taboe omdat nat water beschouwd werd als de drager en oorzaak van ziekten zodra de huid ermee in aanraking kwam.

Kind in bad
Geberit Citterio badkamerserie

Echt comfort

Een badkamer met douche is tegenwoordig standaard, toch? Ja, dat klopt - zo is het in veel delen van de wereld. Maar nog niet zo lang geleden, in het midden van de 19e eeuw, bezochten mensen een openbare was- en badruimte om aan persoonlijke hygiëne te doen. Zelfs onze grootouders weten hoe het was toen het hele gezin zich op zaterdagavond verzamelde om naar de keuken te gaan om het bad op te zetten om te baden. Pas in het midden van de 20e eeuw vestigde de badkamer zich als zelfstandige ruimte in huis. In de jaren 50 was het uiterlijk van de badkamer niet relevant, de focus lag op de functie van de dagelijkse schoonmaak. De badkamers waren klein en privacy was een belangrijke zorg. Pas in de jaren 2000 bloeide de badkamer op tot een meer open, vaak ruimere kamer zonder een melkachtige douchecabine of scheidingswand.

Gezondheid en welzijn

Tegenwoordig, in de tijd waar lichaamsverzorging belangrijk is, brengen we steeds meer tijd door in de badkamer en hebben we onze eigen persoonlijke rituelen ontwikkeld voor welzijn en zelfzorg. Volgens een studie van de Gesellschaft für Konsumforschung (Vereniging voor Consumentenonderzoek) zei 41% van de respondenten dat de badkamer voor hen een belangrijke plaats van rust is. 70% gaf aan dat ontspanning belangrijk voor hen is. Wellnessdouches, aromatherapieprogramma's en speciale lichteffecten worden steeds populairder, evenals geluids- en entertainmenttechnologie. Een ander interessant feit dat uit het onderzoek naar voren komt, is dat 70% van de 55-plussers het erover eens is dat “Persoonlijke hygiëne een belangrijke voorwaarde is om me jong te voelen.“

Het oog wilt ook wat

Overigens, voor iedereen die het perfecte gevoel van welzijn in de badkamer wil creëren, let op: design, materialen en textuur in de kamer en meubels, evenals de juiste verlichting, zijn hier de sleutel. Alleen hoogwaardige meubels in combinatie met individuele zelfzorgrituelen creëren de perfecte omgeving voor welzijn en een plek waar u kunt ontspannen zodat creatieve ideeën kunnen stromen.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Altijd up-to-date

Comfort in de badkamer

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak