Designtips voor een persoonlijke badkamer

Oud in nieuw veranderen - dat is de truc om uw badkamer te upgraden. Hoe kunnen een paar afgedankte voorwerpen worden gebruikt om unieke en toch nuttige items te maken om uw badkamer een persoonlijk tintje te geven? Hier zijn een paar suggesties.

Bijzondere wc-papierhouder van hout
Badkamer met ladder als handdoekhouder

Je hoeft niet altijd de hele badkamer te renoveren om een nieuwe sfeer te creëren. Soms kan de kleinste verandering het grootste verschil maken! Een paar persoonlijke details, zoals nieuwe decoratieve items, kunnen voldoende zijn om een frisse wind in uw badkamer te brengen.

In de afgelopen jaren heeft de trend van upcycling - het herontwerpen van objecten die hun gebruik hebben overleefd om ze een nieuwe functie en mogelijk een andere stijl te geven - een enorme populariteit gekend in alle delen van het huis. Dit verklaart waarom zelfs de simpele europallet tegenwoordig in moderne huizen siert in de vorm van salontafels of bedframes.

Badkamers kunnen ook profiteren van dergelijke creatieve oplossingen, met een opnieuw gedecoreerde oude ladder bijvoorbeeld die een handdoekenrek of kledingrek wordt, of een oude mand die wordt omgevormd tot een stijlvolle wasmand.

Do-it-yourself in de badkamer

Voorwerpen waarvan we geen afscheid kunnen nemen en die we kunnen omtoveren tot een bijzonder designelement, bevorderen bovendien het idee van duurzaamheid binnen de eigen vier muren. Ook een oude stoel die niet meer geschikt is voor de eettafel, kan bijvoorbeeld in shabby-chic look verder als kledingafleg in de badkamer worden gebruikt. Overigens: Met een beetje schuurpapier, krijtverf en een kleurloze lak of houtwas als finish zien vele houten voorwerpen er weer als nieuw uit.

Andere voorbeelden van praktische upcycling-ideeën in de badkamer:

  • Een weckfles wordt een zeepdispenser
  • Fruitkratten kunnen met een nieuw laagje verf worden omgetoverd tot een extra rek voor handdoeken
  • Glazen, dozen en emmers in een nieuw kleedje kunnen als trendylade-indelers worden gebruikt
  • Lege flessen en dergelijke veranderen in vazen

De creativiteit kent geen grenzen; misschien vindt ook een door u reeds weggegooid voorwerp binnenkort de weg naar uw badkamer.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Badkamerproducten

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak