Frisse lucht voor iedereen

Iedereen weet dat bepaalde bezoekjes aan het toilet bepaalde geuren achterlaten die bijzonder onaangenaam zijn. Maar we hebben een paar trucjes achter de hand om de geur te neutraliseren, zodat niemand het hoeft te ruiken.

Onaangename geuren in de badkamer

Waar komen de nare geurtjes vandaan?

Het is heel normaal dat er nare geurtjes ontstaan ​​na gebruik van het toilet. De reden hiervoor zijn gassen die vrijkomen na een stoelgang. Darmbacteriën produceren deze gassen bij het verteren van voedsel. Omdat stoelgang en vooral de daaruit voortkomende geuren taboe zijn, worden er diverse hulpmiddelen gebruikt om ze te maskeren. Maar helpen ze ook echt?

Vier trucjes om vieze luchtjes uit de badkamer te verwijderen

Iedereen heeft zo zijn eigen trucjes om de vieze geurtjes te verwijderen of te maskeren. Hier onder staan er een paar die veel gebruikt worden en ook echt werken.

Variant 1: frisse lucht

Ventilatie heeft zichzelf bewezen als een snel en effectief middel. Om ecologische redenen dient u het raam echter maar kort te openen. Dit geldt vooral in de wintermaanden, omdat anders onnodig energie wordt verspild aan verwarming. Vanwege de hoge luchtvochtigheid in de badkamer is regelmatige ventilatie over het algemeen sowieso aan te raden om schimmelvorming te voorkomen.

Variant 2: ventilatiesysteem

Voor badkamers zonder ramen is een standaard ingebouwd ventilatiesysteem handig om onaangename geurtjes te elimineren en om de badkamer na het douchen of baden snel te ventileren. De prestaties van de badkamerventilator zijn cruciaal als het gaat om hoe snel de lucht in de badkamer weer fris is. Zorg daarom dat het ventilatiesysteem regelmatig schoongemaakt wordt.

Variant 3: maskeren van geuren

Een manier om de onaangename geur te verdoezelen, is door lucifers aan te steken. Brandende lucifers kunnen, dankzij de zwavel die ze bevatten, de geur van het toiletbezoek maskeren, maar niet volledig verdwijnen. Luchtverfrissers, geurstokjes en geurkaarsen hebben hetzelfde effect. Let op, bij een overmatig gebruik ruikt de toiletruimte naar een kapot gevallen parfumfles.

Variant 4: moderne technologie

De meest innovatieve en effectieve manier om nare geuren te neutraliseren is door ze direct bij de bron te verwijderen voordat ze zich in de ruimte kunnen verspreiden. Herkent u dit? In de keuken wordt dit principe al jaren toegepast door middel van een afzuigkap. Geurzuivering is ook in de badkamer mogelijk. Het systeem zit dan verborgen in het keramiek van de wc of wordt achter de bedieningsplaat geïnstalleerd.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak