Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Geberit gebruik van cookies. Door verder te klikken op onze website, accepteert u de cookies. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring .

OK
Geberit Nederland

Brandpreventie met Geberit

Verspreiding verhinderen

Risico huisinstallatie

  • Geberit brandproef bij het materialentestinstituut van de Universiteit Stuttgart

Onbeveiligde doorvoeren bieden branden de mogelijkheid om zich snel te verspreiden tussen ruimten en verdiepingen. Brandwerende maatregelen verhinderen of vertragen dit, zodat aanwezige personen zich in veiligheid kunnen brengen voor brand, rook en hitte.

Oplossingen voor sanitaire installaties

  • Compartimentering door brandwerende schotten van Geberit in schachten
  • Compartimentering met toegelaten installatiesystemen van Geberit.
  • Compartimentering met toegelaten brandwerende manchetten van Geberit.

Geberit systemen voldoen aan de toepasselijke wettelijke brandveiligheidseisen en de desbetreffende certificaten en bewijzen zijn beschikbaar. Dankzij de systeemtechniek zijn de inspanningen voor ontwerp en montage minimaal.

Geberit producten voor brandpreventie

  • Geberit Duofix voorwand

De installatiesystemen Geberit Duofix en Geberit GIS zijn in combinatie met geschikte scheidingswanden tot 90 minuten lang geschikt voor de compartimentering.

  • Geberit brandmanchet RS90 Plus brandwerende manchet

De Geberit brandmanchet RS90 Plus verhindert dat het vuur zich in geval van brand via het afvalwatersysteem kan verspreiden. Onder hitte-inwerking zet het materiaal in de brandmanchet uit en drukt de afvoerleiding volledig samen om de doorgang naar andere etages of ruimtes af te sluiten.