"Ik hoefde niet naar een ander bedrijf over te stappen om carrière te kunnen maken."

Sieglinde Just, manager Human Resources

Geberit Vertriebs GmbH, Pfullendorf, Duitsland

Na mijn HBO-diploma in 1981 begon ik bij Geberit een opleiding tot industrie-zakenvrouw. Sindsdien werk ik voor het bedrijf. Na de traineefase kon ik aan de slag gaan in de afdeling die ik zelf op het oog had, de salarisadministratie. Daar werd ik na enkele jaren groepsleidster en in 1993 afdelingshoofd. Daarmee was ik de eerste vrouw in deze functie in deze vestiging. Naast mijn normale werk volgde ik een bedrijfseconomische studie.

Midden jaren negentig werd ik als hoofd personeel van de Vertriebsgesellschaft Deutschland verantwoordelijk voor de gehele HR-afdeling. Deze stap hield voor mij een grote ontwikkelingskans in. Ik heb mij 'on the job' ingewerkt in het nieuwe gebied en werd daarbij ondersteund met geschikte trainingen en cursussen. In het kader van de centralisering van de HR-activiteiten in Pfullendorf werd ik in 2002 ook verantwoordelijk voor de personeelsdiensten van de Beteiligungsgesellschaft. Later kreeg ik de directe leiding over de medewerkers van HR. In 2008 werd ik verantwoordelijk voor de personeelszaken voor de Oost-Europese markten en daarmee werd mijn taak een internationale functie. Op die manier heb ik in de loop van mijn loopbaan bij Geberit mijn blikveld steeds verder verruimd.

Mijn functie bevalt mij bijzonder goed, omdat ik voor een bedrijf werk, dat de vele HR-instumenten daadwerkelijk vol overtuiging inzet. En omdat wij in de HR afdeling pro-actief bezig zijn met de eisen van de toekomst.