Project Zuid-Afrika

Team

Alina Hiesdorf, industrieel management (trainee)

Ik ben blij dat ik deelneem aan dit project, omdat ik daardoor veel waardevolle ervaringen kan opdoen in een land dat ik überhaupt niet ken. Goede sanitaire voorzieningen zijn voor ons vanzelfsprekend, maar helaas niet voor de kinderen op de school in Zuid-Afrika. Daarom willen wij hen helpen.

Stephen Stoll, industrieel monteur (studeert momenteel machinebouwkunde)

Bij mijn sollicitatie waren de volgende zaken voor mij belangrijk: maatschappelijke ondersteuning, persoonlijke ervaringen en kennis maken met Geberit. Ik kijk ernaar uit om de kinderen in Zuid-Afrika te helpen, andere trainees en producten van Geberit te leren kennen en persoonlijke ervaringen op te doen tijdens dit project.

Patrick Gr├╝nbeck, kunststoftechnicus (trainee)

Naast de kans om naar Afrika te gaan, denk ik dat het een goede zaak is voor jongeren wanneer zij kennis maken met andere culturen en mensen. Voor mij persoonlijk is een sterke motivatie in dit project ook dat ik mensen kan helpen die het moeilijker hebben dan ik.

Ruben Schwabe, industrieel monteur (trainee)

Ik ben blij dat ik kan meedoen aan dit hulpproject en mensen help die in heel andere hygiënische omstandigheden moeten leven dan die van ons. Ik hoop voor mijzelf dat ik ook de kans krijg kennis op te doen en mijn horizon te verbreden.

Simon Honegger, werktuigkundige (trainee)

Eens naar een ander deel van de wereld te gaan en daarbij in contact te komen met de mensen daar, dat is mijn grote motivatie. Het is een mooie uitdaging om met een nieuw team aan de slag te gaan en iets neer te zetten dat nuttig is voor anderen. Ik verheug me erop om aan de slag te gaan en het project tot een goed einde te brengen.

Stefanie Giger, ontwerper (trainee)

Ik wil aan dit project meedoen omdat ik de levensstandaard van de scholieren wil helpen verbeteren. Vooral in openbare gebouwen is een goede hygiëne van zeer groot belang. Ook moeten de kinderen die in staat zijn om naar school te gaan, daar plezier aan beleven en zich er comfortabel voelen, zodat ze ook graag leren.

Thomas Schmid, industrieel monteur (studeert momenteel machinebouwkunde)

Ik ben heel blij dat ik bij mag dragen aan een maatschappelijk project in een cultuur waar ik geen ervaring mee heb. Zo kunnen wij als trainees al een project uitvoeren dat niet alleen ons ervaring oplevert, maar ook de schoolkinderen daar helpt.

Ramona Haeberle, industrieel management (trainee)

Ik ben er zeer trots op dat ik aan dit sociale project mee kan doen. Een goede slagzin ervoor zou kunnen zijn: “Leren door helpen.” Ik wil andere mensen helpen om hun leven zo zelfstandig mogelijk te leven en hun daardoor meer perspectieven te bieden.

Frank Knieps, trainer P&O

Ik zie het als een persoonlijke taak om de trainees bewust te maken van hun eigen levensstandaard. En waar kan dat beter dan in een land waarin vele basisbehoeften vaak schaars zijn, en waar mensen dagelijks dingen beleven die ver verwijderd zijn van de realiteit waarin wij leven? Ik ben zeer dankbaar dat ik deze kans krijg om mensen zo te kunnen helpen en mijzelf daardoor ook verder te ontwikkelen.

Michael Fischer, international sales engineer

De maatschappelijke projecten van Geberit spreken luider dan woorden. Met dit project biedt Geberit hulp die is afgestemd op het ontwikkelingsniveau van de plaatselijke bevolking en die aansluit op de basisbehoeften van de kinderen daar. Ik ben er trots op in dit project deel te nemen en verheug me erop een bijdrage aan dit fantastische werk te leveren.