Veilige waterafvoer, wat er ook gebeurt

Geberit waterafvoerhydraulica

Waterafvoersystemen die aan de hoogste eisen voldoen

Moderne bouwwerken stellen ook aan de waterafvoer steeds hogere eisen. Vooral in hoogbouw en in grote openbare gebouwen of bedrijfsgebouwen moeten grote hoeveelheden water over grote afstanden veilig en betrouwbaar afgevoerd worden. Om een veilige waterafvoer ook bij piekbelastingen te garanderen, ontwikkelt Geberit hydraulisch geoptimaliseerde, innovatieve producten en oplossingen die voldoen aan de gangbare eisen. Zoals een veilige afvoer, brandwerendheid, geluidsisolatie en een spaarzame omgang met natuurlijke hulpbronnen.


Speciaal voor de hoge eisen aan de waterafvoer in hoogbouw heeft Geberit het systeem Geberit Sovent ontwikkeld. Door de op optimale stroming gerichte vorm maken de Geberit Sovent aansluitingen een optimale lay-out van de afvalwaterleidingen mogelijk. Zij verhogen de capaciteit van de valleidingen met een factor 4 (max.) en maken tegelijkertijd de installatie van een aparte ontspanningsleiding overbodig. Zij dragen bij aan een veilige waterafvoer, ook bij piekbelastingen, en aan een voordelige uitvoering van de installatie.


Het hemelwaterafvoersysteem Geberit Pluvia werkt in contrast met conventionele afvoersystemen met een onderdrukaanzuigsysteem. De hemelwaterafvoertrechters zijn zo ontworpen dat zij het intreden van lucht verhinderen. Op die manier worden de leidingen snel gevuld en wordt door een gesloten waterkolom onderdruk in het hemelwaterafvoersysteem gegenereerd. Daardoor laat zich bij een gehalveerde buisdiameter de dubbele hoeveelheid water afvoeren. Geberit Pluvia hemelwaterafvoertrechters worden direct onder het dak aangesloten op een verzamelleiding zonder verval. Op die manier kunnen grote dakoppervlakken met een enkele standleiding worden afgewaterd. Het ontwerp wordt kostenloos door Geberit uitgevoerd. Het Pluvia systeem bespaart ruimte en verkort de installatietijd.


Geberit Silent-db20 biedt buizen, hulpstukken, koppelingen, bevestigingen en isolatiemateriaal die allemaal snel, schoon en eenvoudig verwerkt kunnen worden. De toegevoegde waarde daarbij is de ingebouwde geluiddemping waarmee feilloos aan de geldende normen voor geluidsisolatie kan worden voldaan.