Hotel TwentySeven, Amsterdam

Hotel TwentySeven (© Hotel TwentySeven)

Eind 2017 is hotel TwentySeven geopend, een van de meest luxueuze hotels in Nederland. Dit stijlvolle hotel ligt aan de Dam, recht tegenover het Paleis.
Het gebouw is in 1913 gebouwd in de jugendstil-stijl en was oorspronkelijk van de Koninklijke Industrieele Groote Club. De leden van deze club – industriëlen en ondernemers – hielden hier tientallen jaren lang hun bijeenkomsten.

Hoteleigenaar Eric Toren vroeg interieurontwerper Wim van de Oudeweetering om het monumentale pand om te toveren tot hotel. De opdracht was om er een 6-sterrenhotel van te maken, met maximaal comfort en uiterst luxueus. Met TwentySeven wil Toren de gasten meer bieden dan alleen een hotelervaring. Het verblijf moet een zintuigelijke ervaring zijn met een perfecte balans tussen culinair, wellness en design.

Dit bijzondere hotel telt 16 exclusieve kamers, van juniorsuites van 45 m2 tot een luxe suite van 219 m2 met drie slaapkamers, drie badkamers, drie jacuzzi’s en een privéterras. Alle details van de exclusieve en smaakvolle inrichting zijn met zorg gekozen en perfect op elkaar afgestemd. De wanden en vloeren van de royale badkamers zijn bekleed met marmer en mozaïek. Om de internationale gasten ook hier maximaal comfort te bieden, zijn in alle badkamers en toiletten de chique AquaClean Mera douchewc’s van Geberit geïnstalleerd.

Meer over Hotel TwentySeven