Geberit FlowFit Twee jaar een succesverhaal

Het nieuwe Geberit FlowFit aanvoersysteem heeft zich in zeer korte tijd in veelEuropese landen gevestigd. Ook in Nederland heeft het aanvoersysteem zijnsuccesverhalen. Laten we eens kijken naar vier projecten.

Kantoor Apollolaan Amsterdam

Apollolaan

Het Installatiebedrijf Heikant in Vught heeft verschillende succesvolle projecten waarbij ze Geberit FlowFit toepassen. Eén van deze succesverhalen is het nieuwbouwproject Apollolaan 171, gelegen op een hoeklocatie aan een van de meest opvallende groene lanen in Amsterdam. Dit pand bestaat uit vijf verdiepingen die zijn uitgerust met Geberit FlowFit. De keuze voor Geberit FlowFit werd gemaakt vanwege het feit dat er vrijwel nooit persbekken verwisseld hoeven te worden. Dit resulteert in aanzienlijk installatiegemak.

Herinrichting gebied stadion Helmond

Zwembad Helmond

In Helmond wordt het gebied rondom het stadion heringericht. Naast het stadion wordt er een nieuw groot zwembad gebouwd, dat volledig wordt voorzien van Geberit producten, waaronder Geberit FlowFit. De uitvoering van het project wordt verzorgd door Bierings Diessen, die in al hun utiliteitsprojecten exclusief gebruik maakt van Geberit FlowFit. Het project is momenteel in uitvoering en februari 2024 worden opgeleverd. Naast Geberit FlowFit worden er ook diverse andere Geberit producten gebruikt, zoals de Pluvia hemelwaterafvoer, Geberit inbouwreservoirs, keramiek en kranen.

Loodgietersbedrijf J. Hoogvliet Gebruik FlowFit voor installatie Warmtepompen

Loodgieter Hoogvliet

Gertjan Hoogvliet somt moeiteloos de voordelen op. “Montagegemak, secuur werken, je kunt heel eenvoudig lastig te bereiken plekken toch bereiken en je kunt met de diameters die wij hanteren met één persbek toe. Dat zijn vooral diameters 32 en 50 mm. Ik gebruik voornamelijk FlowFit op rechte lengtes en dat ziet er, nadat de leiding geperst is, ook mooi uit. Ik wissel Geberit FlowFit en Mapress met elkaar af. Alles bij elkaar schat ik in dat van de warmtepompen wij 80 procent met FlowFit installeren en 20 procent met Geberit Mapress. Waarom ik juist FlowFit inzet bij warmtepompen? Omdat je bij een warmtepomp te maken hebt met lagere temperaturen en hogere stroomsnelheden en dat is, vind ik, ideaal voor dit leidingsysteem.“
De relatie van Hoogvliet met Geberit gaat overigens al terug zolang het bedrijf bestaat. “Zolang ik me kan herinneren, werken we met Geberit. Leidingsystemen, natuurlijk Duofix inbouwreservoirs en PE in relatie tot Geberit Pluvia hemelwaterafvoer, noem maar op. Waarom Geberit? Om de kwaliteit van het materiaal, de ondersteuning en service én Geberit helpt de installateur om het werk zo makkelijk mogelijk te maken. Zeker nu er nergens meer tijd voor is, is dat ideaal.”

Iconisch VB-Gebouw, Eindhoven omgebouwd tot woonruimte

VB-Gebouw Eindhoven

Het voormalige hoofdkantoor van Philips in Eindhoven ‘het VB-gebouw’ wordt omgetoverd tot een appartementencomplex met 456 tijdelijke studentenwoningen. Het iconische pand bestaande uit ruim 33.000 vierkante meter was van 1964 tot 2001 door Philips in gebruik genomen. Tot aan de start van een definitieve herbestemming van het gebouw kunnen studenten de komende drie tot vijf jaar wonen.
Uitvoerder Gevers Installatiebureau is erg tevreden over het gebruik van FlowFit tijdens de werkzaamheden. De voordelen van de persmethode en het feit dat er geen persbekken hoeven te worden verwisseld, hebben ervoor gezorgd dat de monteurs zeer positief zijn over het systeem. Geberit FlowFit wordt in het hele pand gebruikt voor koud watervoorzieningen.