Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Geberit gebruik van cookies. Door verder te klikken op onze website, accepteert u de cookies. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring .

OK
Geberit Nederland

Referentieprojecten in Nederland

  • Referentieproject Fietsenstalling Utrecht
Geberit Pluvia houdt bezoekers nieuw stadshart Utrecht droog

Installatie hemelwaterafvoersysteem van grootste fietsenstalling in Europa

Boven het nieuwe Stationsplein van Utrecht wordt gewerkt aan Het Iconische Dak. Linthorst Techniek uit Apeldoorn draagt zorg voor de hemelwaterafvoer van het dak en koos voor Geberit Pluvia, zo legt projectleider Peter Platzer uit.

Hoofdaannemer van het dak is BAM, dat de installatiewerkzaamheden van onder andere de hemelwaterafvoer heeft uitbesteed aan totaalinstallateur Linthorst Techniek uit Apeldoorn. Vanwege het enorme oppervlakte en het gegeven dat de mensen die op het plein eronder lopen droog en veilig moeten zijn, koos Linthorst Techniek voor het Geberit Pluvia onderdruksysteem.

In de fietsenstalling komt naast plek voor 12.500 fietsen ook een aantal servicepunten met toiletten en stromend water. Ook deze heeft Linthorst Techniek aangelegd. Gekozen is voor Geberit inbouwreservoirs en Geberit Mapress voor de aan- en afvoerleidingen.

  • Referentieproject ABN AMRO paviljoen
ABN AMRO Paviljoen

Het Paviljoen dat momenteel wordt gebouwd bij het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam is uniek in Nederland, want dit is het eerste gebouw dat wordt gebouwd volgens het principe van de zogenoemde circulaire economie. Sanitair Installatie Hoogendoorn BV in Woerden legde de W-installaties aan en plaatste onder andere Geberit Monolith en de urinoirs van Sphinx. De leidingen achter de wand monteren was geen optie, daarom zijn deze mooi in het zicht.

  • Referentieproject Van der Kleij & Zn.
Wasserij Van der Kleij kan weer jaren verder:
‘Een goed leidingnetwerk is cruciaal’

Op het dak van het nieuwe pand van Van der Kleij & Zn. (gevestigd langs de A2) is een dubbel Geberit Pluvia hemelwaterafvoersysteem plus noodoverstort van Geberit Pluvia geïnstalleerd. Verder staat de naam Geberit Duofix op alle inbouwreservoirs, alle afvoerleidingen zijn Geberit PE en het complete luchtsysteem, de (proces)waterleidingen, een deel van de gasleidingen en het grootste deel van de leidingen waar de chemicaliën doorheen stromen zijn Geberit Mapress rvs.