Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Geberit gebruik van cookies. Door verder te klikken op onze website, accepteert u de cookies. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring .

OK
Geberit Nederland

Project TOWNHOUSE, door Judith van Mourik

De Rotterdamse interieurarchitect Judith van Mourik is, na driesterrenrestaurant De Leest en het prijswinnende interieur van hotel-restaurant Parc Broekhuizen in Leersum, begonnen aan een nieuw uitdagend project: TOWNHOUSE. De basis is een pand uit 1920 met 4 muren en een dak, gelegen in hartje Rotterdam. “Het wordt geen villa qua m² maar wel qua gevoel,” aldus Judith. De stijl van Van Mourik kenmerkt zich door conceptuele diepgang, liefde voor detail, rijkdom van materialen en lef. Judith: “Ik houd ervan om met oude en nieuwe stijlen te experimenteren.” Middels open plan suites, nauwkeurige vormgeving en weldadig comfort maakt ze haar droom waar. Maak kennis met Judith van Mourik en haar TOWNHOUSE ontwerp.

Judith van Mourik ontving afgelopen jaar in Athene de internationale Leading Design Award 2018. Een erkenning voor haar spannende interieurontwerp van hotel-restaurant Parc Broekhuizen in Leersum. Verder zijn ook de interieurs van het Weeshuis hotel in Gouda, hotel-restaurant Elzenduin en driesterrenrestaurant De Leest van de hand van Van Mourik.

Judith heeft haar hart verloren aan hospitality. “Ik houd ervan op reis te zijn, in mooie hotels te slapen en in verrassende restaurants te eten. Bij hotels en restaurants kan ik me echt uitleven en mijn handtekening zetten,” verteld Judith.

Deze geliefde hotelsfeer vertalen naar een eigen project van slechts enkele tientallen m² is een andere droom van Judith. Project TOWNHOUSE, in het centrum van Rotterdam, betreft een oud pand daterend rond 1920, waarvan alleen 4 muren en het dak de basis vormen voor Judith’s nieuwe uitdaging. Aan het bestaande pand wordt 50 m² toegevoegd. Maar zelfs dan is het huis geen villa qua m². “Omdat ik de volledige vrijheid heb, ben ik in de gelegenheid de vierkante meters super efficiënt in te delen en nauwkeurig vorm te geven. Hierdoor zit alles erin. Denk aan 2 badkamers, een gastentoilet op de begane grond, inloopkasten en een aparte was ‘area’.”

Als interieurarchitect ontwerpt Judith vele hotelsuites, gebaseerd op een open plan suite. Grote open ruimtes, waarbij de douche of het bad naast je bed staat en alle functies samenkomen. “Dat is momenteel hot en happening. De hotelbranche is klaar met kamertjes voorzien van aparte minibadkamers. Door alles open te houden, zijn de m² veel beter te benutten.”

Ook in TOWNHOUSE gaat Judith dit principe toepassen. Waarbij het belangrijk is, dat het wel huiselijk blijft aanvoelen. Door oude en nieuwe materialen te combineren, een verrassend kleurontwerp te maken, ambachtelijke technieken toe te passen en de liefde voor details erin te verwerken, krijgt het concept de gewenste huiselijke sfeer.

Van Mourik werkt vaak met oude panden. Hierbij loop je nog weleens tegen beperkingen van de bestaande bouw aan. Het Weeshuis hotel is bijv. uit 1650. Bij het project TOWNHOUSE (1920) speelt deze factor ook een rol. “Je hebt bijvoorbeeld te maken met draagbalken. Dat moet je goed uitwerken en afstemmen met de bouwer. Helemaal als je alles dezelfde hoogte wilt geven.”

Binnen de hotelsfeer is een hoog comfortniveau evident. Extra aandacht is hier dan ook van Judith naar uitgegaan. De 2 open badkamers en het gastentoilet worden zo comfortabel mogelijk ingericht. “Producten die eerst wellicht luxueus leken, behoren anno 2019 tot de basis ingrediënten van een comfortabele badkamer,” aldus Judith van Mourik.

In onze volgende Architecten Nieuwsbrief vertellen wij u hoe project TOWNHOUSE vordert en licht Judith haar keuze voor Geberit sanitairproducten toe. Dit doet zij zowel vanuit design oogpunt, als vanuit haar ervaring met de producten als gebruiker.

Schrijf u hier in voor de Architecten Nieuwsbrief.