Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Geberit gebruik van cookies. Door verder te klikken op onze website, accepteert u de cookies. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring .

OK
Geberit Nederland

Designer Christoph Behling

Over AquaClean Sela

Christoph Behling, ontwerper van de nieuwe Geberit AquaClean Sela, ziet het ontwerpen van een tijdloos product als één van de belangrijkste taken van een designer. Een volmaakt ontwikkeld product qua kwaliteit en functionaliteit hoort decennia mee te gaan. Dit geldt ook voor het ontwerp. Het is een ramp als het ontwerp na vier jaar al gedateerd is. Dit zet een enorme druk op de ontwerper, aldus Behling. Design en functie moeten namelijk perfect gecombineerd worden.

Christoph Behling vertelt hoe dat gelukt is bij de Geberit AquaClean Sela: “Geberit en zijn technici staan bekend om hun kwaliteit en perfectie. Geberit producten gaan decennia mee, in plaats van jaren. Als een perfect ontwikkeld product met deze intelligentie wordt gemaakt, zoals de AquaClean Sela, zorgt dat voor een enorme druk bij de ontwerper. Het zou namelijk een absolute ramp zijn als een modieus ontwerp er over vier jaar ouderwets uit zou zien. Onze ambitie bij AquaClean Sela was om een mooi tijdloos ontwerp te creëren, dat er vandaag de dag net zo mooi uitziet, als ook over 10 of 20 jaar. En dat is gelukt!”, zegt Behling. “Het heldere en bescheiden lijnenspel is kenmerkend voor het ontwerp van de AquaClean Sela: de platte, dunne toiletdeksel, die helemaal doorloopt tot aan het eind, de ergonomische en compacte toiletzitting en het keramiek, dat onder een hoek staat en een minimale hoogte heeft. Dit alles zorgt voor mooie verhoudingen en esthetiek. Maar als je spreekt over een helder ontwerp, dan draait het bij Geberit niet alleen om esthetiek, het gaat dan ook over de functionaliteit.”

Clean design
“De AquaClean Sela heeft de ‘best-in-class’ spoelfunctie - de TurboFlush - en de ‘best-in-class’ WhirlSpray-functie,” vertelt Behling. “Naast de uitmuntende functionaliteit moet een goed ontwerp de gebruiker in staat stellen de Sela douchewc eenvoudig schoon te kunnen houden, gedurende de levenscycli. Daarom hebben we een gemakkelijke QuickRelease functie uitgevonden. De wc-bril en de deksel kunnen er gemakkelijk worden uitgeklik, zodat eronder schoongemaakt kan worden. Vervolgens klik je deze er zo weer in. Bij Geberit in het algemeen en bij de AquaClean Sela in het bijzonder heeft ‘clean’ design niet alleen betrekking op de esthetiek, maar ook zeker op de functionaliteit.”

Meer informatie over de AquaClean Sela