Badnimf of douchefan

Water? Ja, graag! Maar hoe moet het warme water in contact komen met onze huid? Bij de vraag “bad of douche nemen?“ lopen de meningen uiteen. De ene zweert bij een vol bad, de ander is ervan overtuigd dat er niets beter is dan een douche. Wat is echter beter voor moeder natuur? En wat is beter voor de huid?

Vol bad of douchegenot, wat is wanneer zinvol?

Uit liefde voor het milieu

Volgens de gangbare statistieken bespaart douchen tot drie keer meer water dan een vol bad. Om een bad te vullen, is gemiddeld 150 liter water vereist. Voor een douche van vijf minuten loopt er – afhankelijk van de douchekop en de doucheduur – in principe maximaal 50 liter uit de leiding. Wie spaarzaam met water omgaat, heeft reeds genoeg aan 30 liter. Natuurlijk wordt de douche dan tijdens het inzepen dichtgedraaid. Overigens: douchen is ook beter voor de portemonnee.

Uit liefde voor de huid

Over het algemeen geldt: een korte douche is beter voor de huid dan lang in bad liggen. Als de huid gezond is, kan men probleemloos dagelijks douchen zonder de huid schade te berokkenen. Meerdere keren per dag of zeer heet of zeer lang douchen moet echter worden vermeden – zeker wanneer men een te droge huid heeft. Dit belast namelijk de natuurlijke beschermmantel van de huid.

Conclusie

Een korte douche is in principe gezonder voor de huid en beter voor het milieu want er wordt spaarzamer omgegaan met water. Als men tijdens de winter echter zin heeft in een warm vol bad, is dat nu en dan natuurlijk ook in orde. Zoals steeds geldt: alles met mate!

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak