Grip op het toilet Daar wanneer je het nodig hebt

Handgrepen bieden houvast wanneer u extra ondersteuning nodig hebt. Echter worden handgrepen niet in veel badkamers toegepast omdat ze er esthetisch minder mooi uitzien. Wanneer handgrepen noodzakelijk zijn is de uitstraling niet meer belangrijk, maar moet u de handgrepen kunnen vertrouwen zodat u uzelf kunt ondersteunen of omhoog kunt trekken. Dit geldt niet alleen voor ouderen, een verstuikte enkel op iedere leeftijd is al voldoende.

Handgrepen op het toilet moeten houvast bieden

Een goed ontwerp bespaard geld

Iedereen die denkt dat handgrepen snel en eenvoudig aan de zijkant geïnstalleerd kunnen worden, heeft het mis. Als er tijdens de bouw geen aandacht wordt besteed aan het installeren van een verankeringsoptie achter de muur, wordt het lastig om achteraf handgrepen te plaatsen. De juiste installatie-elementen dragen niet alleen het toilet, maar bieden ook montageplaten voor handgrepen. Een goede verankering is essentieel omdat handgrepen gebruikt worden om op te steunen en ze hiervoor een gewicht tot 100kg moeten kunnen dragen.

Het juiste installatiesysteem maakt het eenvoudiger

Bij de montage van de badkamer bedragen de meerkosten voor montageplaten slechts enkele honderden euro's - een absoluut gerechtvaardigde investering. Als deze platen ontbreken, is het achteraf aanbrengen van eenvoudige handgrepen doorgaans tijdrovend en kostbaar. De tegels en de gipsplaatplaten bieden samen niet genoeg stabiliteit om de handgrepen goed en veilig te installeren. Om een ​​lang verhaal kort te maken: het kiezen van het juiste installatie-element maakt het gemakkelijk om handgrepen op een later tijdstip, zonder hoge kosten, te installeren.

Om ervoor te zorgen dat u straks een badkamer heeft die perfect bij uw wensen en behoeften past, raden we u aan om al vroeg met een installateur of badkamerspeciaalzaak te praten over de mogelijkheden.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Altijd up-to-date

Handige weetjes van Geberit

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak