Investering in de toekomst

Een nieuwe badkamer gaat jaren mee en moet daarom voldoen aan uw toekomstplannen. Een goed ontwerp is daarom erg belangrijk. Hieronder een paar tips waar u rekening mee kunt houden als u uw badkamer gaat verbouwen.

Stroomvoorziening
Stroomvoorziening in de badkamer is belangrijker dan ooit. Met een netaansluiting op de juiste plaats kan ook op een later tijdstip eenvoudig een geurzuivering of een douchewc worden ingebouwd.

Inloopdouche
Douchevloeren zijn netjes en maken de badkamer optisch groter – en veiliger. Ideaal voor jong en oud.

Aan de wand
Wanneer badkamermeubels en de wc aan de wand hangen, kan de vloer eronder eenvoudig worden schoongemaakt. Bovendien kan een wandcloset op een individuele zithoogte worden geïnstalleerd. Bij sommige wc's kan de hoogte ook achteraf worden aangepast.

Inbouwsifon
De sifon onder de wastafel stoort wanneer u op krukken of zelfs in een rolstoel voor de wastafel zit. Met een geïntegreerde sifon valt deze barrière weg.

Geniet, en let op maten
Met een kleuter op de arm of wanneer u in een rolstoel zit – deuren en doorgangen moeten breed genoeg zijn. Ook bij de indeling van de badkamermeubels moet erop worden gelet dat de spullen die dagelijks worden gebruikt, goed bereikbaar zijn.

Veilige ondersteuning
De installatie-elementen achter de tegels hebben een enorm draagvermogen. Het beste is om vanaf het begin op kritische plaatsen – bijvoorbeeld aan de wc of in de douche – stabiele montageplaten te plaatsen. Dit kost niet veel en indien nodig kunnen hierop zonder bouwtechnische wijzigingen armsteunen worden aangebracht. Belangrijk: Bewaar de planningsdocumenten op een veilige plaats.

Neem de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.