Penthouse-gevoel in de badkamer

Een ruimte met schuine plafonds - zo kunt u een badkamer op de bovenste verdieping installeren.

Iedereen die er één heeft zal zichzelf op een gegeven moment de vraag stellen: zal ik het doen? De uitbreiding van de zolder is voor velen een wens die vaak jarenlang wordt gekoesterd.

Geschetste badkamer met details van de optimale hoogtes op zolder

Niet wat het lijkt

Als u het aandurft om uw droom werkelijkheid te laten worden, kunt u de ruimte in uw huis naar nieuwe hoogten tillen. Het idee om de extra ruimte die u hebt gecreëerd als badkamer te gebruiken, althans gedeeltelijk, kan erg aantrekkelijk zijn. En het is echt mogelijk om een ​​badkamerruimte binnen een gevel te creëren - maar onthoud dat schijn bedriegt. Een ontwerp ziet er misschien royaal uit op een plattegrond, maar in werkelijkheid zal het krimpen tot iets meer dan gemiddeld wanneer het wordt geconfronteerd met een schuin dak, omdat dit de hoeveelheid daadwerkelijk bruikbare ruimte drastisch zal verminderen.

HET ONTWERP IS BELANGRIJK

Een goed overzicht houden van de ruimte is de sleutel om er het maximale uit te halen. Vraag uzelf af of u echt een toilet, wastafel, douche en ligbad nodig heeft. Zal een enkele of dubbele wastafel voldoende zijn? Hoeveel opbergruimte heeft u nodig? De lijst gaat verder. Als u eenmaal uw behoeften hebt gedefinieerd en hebt afgestemd wat mogelijk is met uw budget, is de volgende stap het maken van het beste ontwerp voor de ruimte. Over enkele criteria valt niet te onderhandelen: de douche en de spiegelkast boven de wastafel zullen de hoogste items in de kamer zijn, terwijl de wc de laagste zal zijn - deze past comfortabel onder het schuine dak als de hoogte van de kniewand (de lage muur) dat toestaat. Hetzelfde geldt voor de badkuip, want deze is gemaakt om in te liggen. Het is niet alleen belangrijk om na te denken over de hoeveelheid ruimte die een producten nodig heeft, maar ook u als gebruiker om ervoor te zorgen dat niemand hun hoofd stoot.

RUIMTE CREËREN

Met een zorgvuldige aanpak vindt u de perfecte plek voor alle elementen van uw droombadkamer. Maar er komt natuurlijk meer bij kijken: als u eenmaal de lay-out hebt gemaakt, is de volgende stap om een ​​paar details toe te voegen die de penthouse-sfeer creëren waarnaar u op zoek bent. Een tegelpatroon dat door de kamer loopt tot in de inloopdouche is een slimme manier om dit te bereiken. En omdat natuurlijk licht in de ruimte schaars kan zijn, worden lichte kleuren aanbevolen. Het is ook goed om in gedachten te houden dat een badkamer op zolder onvermijdelijk nissen zal bevatten (ze maken tenslotte deel uit van de charme in dit soort ruimte). De beste manier om deze te gebruiken hoeft niet iets heel praktisch te zijn - wanneer op de juiste manier geplaatst, kan een mooi decoratief object bijdragen aan dat luxe gevoel waarnaar u op zoek bent.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Altijd up-to-date

Verschillende handige weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak