Taboe onderwerp: het wc-bezoek

Vóór de uitvinding van het toilet met waterspoeling in de 18e eeuw, ontlastten mensen zich vrijwel overal buiten het huis – zonder enige complexen of schaamte. Pas in de 20e eeuw werden toiletten een meer algemeen kenmerk in privéwoningen, aangezien ze tot nu toe waren gereserveerd voor een zeer kleine elite. Hoe meer privé de kamers met toiletten werden, des te terughoudender werden de mensen bij het gebruik ervan. Dit is zo ver gegaan dat sommige mensen tegenwoordig zelfs in verlegenheid worden gebracht om hun toiletpapier op de lopende band van de supermarkt te leggen of onder hun arm naar huis nemen.

Vrouw in de badkamer

Thuis lukt het het best

We gebruiken liever ons eigen toilet thuis, omdat we ons zorgen maken dat onderweg iemand achtergelaten sporen of onaangename geuren zou opmerken. We weigeren dus op het werk te gaan en wachten tot we 's avonds thuis zijn om met gemak naar het toilet te gaan. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van onderzoeksinstituut Forsa. 69% van de deelnemers gaf aan de grote boodschap het liefst thuis te verrichten. * Een vertrouwde omgeving speelt hier een doorslaggevende rol. Volgens Nick Haslam, een Australische professor in de psychologie, heeft alles wat we voelen en denken een direct effect op ons lichaam - en dus ook op onze ervaringen met het gebruik van het toilet. En omdat we ons thuis veilig en comfortabel voelen, kunnen onze darmen zich goed ontspannen. Daardoor wordt het wc-bezoek op gang gebracht.

Hoera voor de wc

Heeft u ooit uw toilet goed bekeken? Waarschijnlijk niet, toch? Dat is jammer, want zo'n belangrijke uitvinding verdient veel meer aandacht. We gebruiken tenslotte elke dag toiletten en ze hebben een directe invloed op ons welzijn. Naast conventionele wc-modellen kunnen moderne toiletten ook een geïntegreerde douchefunctie en geurafzuiging hebben. Dergelijke kenmerken bieden een geheel nieuwe dimensie van reinheid en welzijn na een bezoek aan het toilet.

* Resultaat van de Forsa-enquête in opdracht van Geberit over het wc-bezoek bij Duitsers.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak