Vergroot het schoonmakgemak

Een schoon toilet is erg belangrijk, maar het schoonmaken moet niet ingewikkeld zijn of lang duren. Hieronder vindt u een paar tips waar u rekening mee kunt houden als u uw toiletruimte gaat verbouwen of renoveren.

Less is more
En toilet moet zo min mogelijk hoeken hebben, want hoeken zijn een ideale plek voor vuil en zijn lastig schoon te maken. Kies daarom voor een wandcloset met het reservoir achter de muur. Deze hebben in tegenstelling tot de wc’s met het reservoir boven het toilet minder oppervlakte om schoon te maken.

Vermijd voegen
Voegen verkleuren en zijn een bron van bacteriën. Hoe minder voegen er zijn, hoe schoner de ruimte is. Ga daarom voor grote tegels met een glad oppervlakte. Dan weet u zeker dat er minder vuil in de badkamer is.

Gladde randen
Onder een spoelrand schoonmaken is heel lastig en dat terwijl dit het smerigste plekje van het toilet is. Bij veel wc’s ontbreekt de spoelrand en zijn er geen verborgen plekken meer waar vuil en bacteriën zich kunnen ophopen. Ook zijn er steeds meer wastafels zonder overloop.

Aan de muur
Badkamermeubels en het closet worden aan de muur gehangen zodat de ruimter eronder gemakkelijk schoon te maken is. De ideale afstand tussen de vloer en het meubel is ongeveer 15cm. Zo kunt u met de dweil alle hoeken goed bereiken.

Badkamerproducten

Neem de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.