Waarom niet in de badkamer?

Hoort de wasmachine in de badkamer? Het is niet verplicht, maar veel mensen kiezen hiervoor. Als u een gezinswoning heeft, kunt u de wasmachine vaak naar de zolder verbannen. In appartementen wordt de wasmachine vaak in de badkamer geplaatst. Vroeger was het normaal om de wasmachine in de keuken te plaatsen. Tegenwoordig gaat de voorkeur uit naar een aparte ruimte of de badkamer.

Wasmachine in de badkamer

Ruimte maken

Waar u de wasmachine ook neerzet, opbergruimte is altijd iets waar u rekening mee moet houden. Als de wasmachine in de badkamer staat is het fijn als de badkamerspullen die u dagelijks gebruikt binnen handbereik liggen. Spiegelkasten of andere meubels zijn dan een praktische oplossingen. Vergeet niet dat het wassen van kleding voor extra spullen in de badkamer zorgt, denk aan wasmiddel, -verzachter of -poeder. Bedenk daarom tijdig waarvoor u de badkamer gaat gebruiken en wat daarvoor de beste indeling is zodat u chaos een halt kunt toeroepen.

De ideale plaats

Wanneer u de wasmachine in de badkamer wilt plaatsen moet u eerst nagaan of de benodigde aansluitingen en ruimte aanwezig zijn. Waterslangen voor de watervoorziening kunnen tot wel 2 meter lang zijn, zegt Urs Bohnsack, die als productmanager bij Geberit alles weet van de aansluitingen. Bovendien moet de waterafvoer en stroomaansluiting gegarandeerd zijn. ‘’Wanneer je een nieuwbouwhuis hebt kun je rekeninghouden met de aansluitingen in de badkamer waardoor deze netjes weggewerkt kunnen worden in de muur. Dit is de mooiste oplossing.’’

Hulp van de installateur

Maar wat als er niet aan de aansluitingen is gedacht? “Improvisatie is altijd mogelijk“, zegt specialist Urs Bohnsack, “maar dit vergroot ook het risico op waterschade en u verliest tegelijkertijd een beetje comfort.“ De loodgieter helpt hierbij en zorgt ook achteraf voor een betrouwbare montage. “Je kunt bijvoorbeeld de wastafelsifon vervangen door een model met een vaste aansluiting voor de rioolbuis. Voor de watervoorziening kan de installateur een bocht in de koudwateraansluiting van de wastafel plaatsen, zodat de wasmachine veilig van water kan worden voorzien”, legt Urs Bohnsack uit.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Altijd up-to-date

Handige weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak