50 jaar Geberit Nederland een gouden jubileum

Geberit Nederland 50 jaar

Op 25 april 2023 bestaat Geberit Nederland 50 jaar. En deze mijlpaal laat Geberit niet ongemerkt voorbij gaan. Tijdens dit jubileumjaar zult u volop van Geberit horen. Laat u verrassen! Volg onze Facebook en LinkedIn pagina voor leuke feiten over de afgelopen 50 jaar. Houd ook deze pagina in de gaten met maandelijks een leuke, nieuwe update met betrekking tot 50 jaar Geberit Nederland.

waar het allemaal begon!

Piet van Wijk en Ton van der Zwan

50 jaar Geberit Nederland | Geberit Nederland bestaat dit jaar 50 jaar! Of eigenlijk al iets langer… Voor de oprichting van Geberit Nederland was Ton van der Zwan als technicus al verbonden aan het merk Geberit, dat toen onderdeel was van het merkenportfolio van Agentuur J.A. van den Broek uit Den Haag. In 1973 werd dan echt de Nederlandse Geberit organisatie vanuit het Zwitserse moederbedrijf opgericht, met Piet van Wijk als directeur. Ton bleef, als echte Geberitter, voor Geberit werken tot aan zijn pensioen in 2007, dat is 38 jaar! Onder Piet van Wijk heeft Geberit een enorme groei doorgemaakt in Nederland. Piet is 27 jaar directeur geweest. Na zijn plotseling overlijden begin 2001 heeft Menno Portengen, al werkzaam binnen het bedrijf op dat moment, het stokje overgenomen. Ondertussen staat Menno ook alweer 22 jaar aan het roer…

50 jaar kennisdelen

Na de oprichting van Geberit Nederland in 1973 betrok onze snelgroeiende organisatie, na een klein onderkomen in Amsterdam en Weesp, een oude timmerfabriek in Lelystad in het jaar 1982. Als je goed kijkt zie je ons oude logo er nog opstaan. Na het vernieuwen van ons logo, dat prachtig pronkt op de oude Volvo en de gevel van het oude pand, zijn we in 1992 verhuisd naar een groter pand in Nieuwegein. In de afgelopen 50 jaar heeft ook onze showroom, het Geberit Informatie Centrum, een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Eén aspect is 50 jaar hetzelfde gebleven: kennisdelen. Dat deden wij al in ons cursuslokaal in Amsterdam en doen wij nu nog steeds in Nieuwegein. Heb jij als professional al eens een cursus bij Geberit gevolgd?

Ontdek ons aanbod

50 jaar innovatie

Een half eeuw Geberit Nederland betekent 50 jaar innovatie. Wat vind jij de meest slimme productontwikkeling van Geberit?

Wie kent ‘m niet: het Geberit inbouwreservoir. Maar wist je dat Geberit al in 1964 het eerste inbouwreservoir op de markt bracht: de Kombifix. Die bestaat nu nog en is in de afgelopen jaren continu doorontwikkeld. Montagefix was het 1e inbouwreservoir met frame en daarmee de voorloper van Duofix. Speciaal ontwikkeld vanuit de Nederlandse marktvraag kwam in 2000 het GISeasy BadkamerModuulSysteem op de markt, waardoor de ontwerpvrijheid in de badkamer werd vergroot en de weg vrijgemaakt werd voor meer flexibiliteit en keuzevrijheid in de sanitaire ruimte. Een jaar later lanceerde Geberit het inbouwreservoir waarmee met kleinere hoeveelheden (6 & 3L) gespoeld kon worden. Vanaf dat moment werden ook de bedieningsplaten compacter.

Ook geurzuivering op het toilet bestaat al 50 jaar. In eerste instantie met koolfilter in het opbouwreservoir. Ook werd al geëxperimenteerd met opbergruimte in, ja wel… het opbouwreservoir (!) voor toiletrollen en -borstel. Het ‘Trend’ model genoemd.
Denkend aan innovatie mag ook de Geberit douchewc niet vergeten worden. In 1978 werd de eerste douche-wc-bril ‘Geberella’ op de markt gebracht. Een jaar later volgde het eerste complete systeem ‘Geberit-O-Mat’. Beiden in hippe trendy kleuren van die tijd. 45 jaar later heeft dit geresulteerd in de geavanceerde AquaClean douchewc-serie.
In 1990 kwam Mepla op de markt – vooruitstrevend voor die tijd: een multilayer waterleidingsysteem met persverbindingen. Bij de start waren dit bronzen fittingen, later zijn hier messing en vooral kunststof PVDF-fittingen aan toegevoegd. Sinds 2021 biedt Geberit met FlowFit een nieuwe generatie persverbindingen.
Revolutionair, 50 jaar geleden, was ook het Pluvia hemelwaterafvoersysteem dat Geberit op de markt bracht. Het was duurzamer – kleinere diameters en besparing werkzaamheden, en architectonisch leidde het tot een nieuwe fase in bouwen: door kleinere diameters en geen leidingafschot was het mogelijk afvoerleidingen binnen het gebouw te installeren. Het aanzicht van het pand veranderde daarmee revolutionair.

50 jaar partnerschap

50 jaar Geberit Nederland betekent ook 50 jaar partnerschap. Want dankzij jarenlange samenwerking en het vertrouwen van onze partners in Geberit kunnen wij nu ons 50-jarig jubileum vieren. Een aantal van onze goede relaties vertelt wat 50 jaar Geberit Nederland voor hen betekent.

Geberit Nederland personeel 1973 - 2023

Geberit Nederland personeel 1973-2023

In de afgelopen 50 jaar, van 1973 tot 2023, is niet alleen ons productportfolio enorm gegroeid, maar ook het aantal Geberit medewerkers in Nederland. We tikken bijna de 90 aan! Deze mooie groep mensen staat iedere dag voor u klaar, net zoals we deden in 1973.

50 jaar Geberit Nederland

Onze pensionado Jan Klarenbeek deelt met trots zijn herinneringen aan zijn tijd bij Geberit. Jan is 27,5 jaar, tot zijn pensioen, bij ons werkzaam geweest. Zonder het enthousiasme en de kunde van al onze pensionado’s stonden we nu, 50 jaar na de oprichting van Geberit Nederland, niet waar we nu staan. Dank allemaal!

Een greep uit de Geberit marketingcampagnes en -activiteiten van de afgelopen 50 jaar.

In deze video blikken we terug op onze marketingcampagnen en -activiteiten van de afgelopen 50 jaar. Wat vond jij de leukste Geberit campagne?

Relaties van het eerste uur

50 jaar Geberit in Nederland betekent ook een halve eeuw aan partnerships. Wij zijn daar bijzonder trots op. Aan het woord is Mark van Hoften van Van Hoften Installatietechniek uit Hardinxveld-Giessendam, relatie van het eerste uur, over onze intensieve en jarenlange fijne samenwerking.

Gevier

50 jaar Geberit in Nederland betekent ook een halve eeuw partnerships. Wij zijn daar bijzonder trots op. Aan het woord is Gévier, relatie van het eerste uur, over onze intensieve en fijne samenwerking

Sanidrome Van de Ven

50 jaar Geberit in Nederland betekent ook een halve eeuw partnerships. Wij zijn daar bijzonder trots op. Aan het woord zijn Frans van de Ven en Ellen Adriaanse – van de Ven; 2 generaties bij Sanidrõme Van de Ven, relatie van het eerste uur, over onze intensieve en fijne samenwerking.

Menno Portengen

Geberit Nederland 50 jaar | Menno Portengen, Directeur Geberit Nederland, aan ‘t woord
“50 jaar Geberit Nederland betekent voor mij energie krijgen van je werk door de leuke collega’s en de schitterende klanten. In 50 jaar zijn er hoogte- en dieptepunten geweest. En zijn we van afvoer ook naar toevoer en van achter de wand ook naar voor de wand gegaan. In de toekomst kijken kan ik niet, maar het zal zeker gaan om mensen, kennis, passie en verbinden. Dit lukt ons alleen samen met u, net als de afgelopen 50 jaar. Dank daarvoor!” Bekijk hier het hele interview.