Apollo Hotel & Harbour Club, Vinkeveen

Projectomschrijving

Geberit Piava wandkranen

Geberit wastafelkranen in Apollo Hotel Vinkeveen
Het nieuwe Apollo Hotel & Harbour Club Vinkeveen, dat is opgebouwd op het fundament van een eerder hotel, is een juweel met liefst 86 kamers, een luxe club en aanpalende conferentie- en feestzalen. De gasten weten zich in de openbare ruimten verzekerd van onder andere heel mooie toiletgroepen met Sphinx 300 Rimfree® wandclosets en de elektronische touch-free Geberi Piave wandkranen. InstalCenter Kreeft & Van Wissen uit Aalsmeer heeft alles geïnstalleerd.

Informatiecentrum
Armand Gademan, de accountmanager van Geberit en Sphinx in dit gebied, kreeg vervolgens de vraag om mee te denken over de invulling van het project. Bedrijfsleider Erwin van Brinkom van InstalCenter Kreeft & Van Wissen legt uit hoe dat is gegaan: “We hadden voor onszelf een aantal eisen gedefinieerd om dit zo mooi en zo goed mogelijk te maken. We stelden bijvoorbeeld hoge eisen aan de reductie van geluidsoverlast in de kamers, een hoge mate van betrouwbaarheidnen installatiegemak. Op basis daarvan gingen we zoeken wat er in de markt is. Eerlijk gezegd deden wij nog niet heel veel met Geberit. Eigenlijk alleen de inbouwreservoirs. Armand nodigde ons toen uit in het nieuwe informatiecentrum van Geberit en Sphinx in Nieuwegein en wat we daar zagen, gaf ons heel veel vertrouwen.”

Totaalpakket
Het was vooral het totaalpakket van Geberit en Sphinx dat de goedkeuring van Van Brinkom kon wegdragen. “Voor geluidsreductie van de standleidingen is het afvoersysteem Geberit Silentdb20 perfect, voor hemelwaterafvoer komen wij inmiddels altijd bij Geberit Pluvia uit - dat is echt een geweldig systeem dat boven alle twijfel verheven is en waar enorm veel kennis achter zit - en een Geberit inbouwresevoir met een Sphinx 300 Rimfree® wandcloset is een geweldige combinatie”, legt hij uit.

Piave wastafelkranen
Veel van deze producten zijn voor de gebruikers onzichtbaar of worden als gewoon ervaren, zoals het hoort. Maar dat geldt niet voor de twintig Piave wastafelkranen in de openbare ruimten van het hotel en in het conferentiecentrum, want dat zijn echte gebruiksproducten. De elektronische Geberit wastafelkranen Piave, waar je door middel van infrarood je handen touch-free kunt wassen, zijn beschikbaar als wand- of staande kraan en worden gemonteerd aan een frame dat ongeveer gelijk is aan het frame van een Geberit inbouwreservoir. Van Brinkom: “Die waren voor ons nieuw en we hebben even moeten uitvinden hoe we deze het beste konden installeren. Maar het is gelukt, med dankzij de inbreng van Armand, en ik kan niet anders zeggen dan dat het heel mooi is geworden.”