Afvoertechniek Vuilwater (online)

Cursus

Afvoerinstallaties voor vuilwater moeten in Nederland voldoen aan de norm NEN 3215. Om dit te realiseren is de richtlijn NTR 3216 opgesteld. Deze richtlijn is een leidraad voor het ontwerpen van een installatie volgens de norm NEN 3215. Tijdens de cursus afvoertechniek vuilwater worden de actuele NTR 3216 en de NEN 3215 toegelicht in samenhang met het Bouwbesluit.

Fysieke training
Om praktijksituaties zo realistisch mogelijk na te bootsen hebben wij een unieke afvoertoren. In deze afvoertoren is een transparant leidingsysteem aangebracht waardoor u precies kunt zien wat er bij gebruik in de leidingen gebeurt. Uiteraard wordt dit tijdens de cursus uitgebreid gedemonstreerd.
De publicatie NTR 3216 neemt een centrale rol in tijdens deze cursus. Wij raden u aan om deze publicatie mee te nemen naar deze cursus. Als u nog niet in het bezit bent van deze publicatie, kunt u deze bestellen bij ISSO in Rotterdam.

Online training
Digitale versie van de afvoertechniek vuilwater cursus via Teams. Toelichting van de actuele NTR3216 en NEN3215. Aan de hand van deze norm wordt een rioleringssysteem ontworpen en gedimensioneerd. Bestaande uit 5 blokken van elk ongeveer 1 uur met voldoende pauze tussen de diverse blokken. Laatste blok bestaat uit praktijkvoorbeelden Inclusief enkele demo filmpjes. Uiteraard met de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Wij raden aan om de actuele NTR3216 tijdens de cursus bij de hand te houden.


DoelgroepOntwerpers, projectleiders en montage-inspecteurs van vuilwater afvoersystemen
DoelstellingOntwerpen en berekenen van vuilwater afvoersystemen gebaseerd op de eisen gesteld in de NEN 3215.
KostenDeelname is gratis
Duur1 dag, aanvang: 09.00 uur
PlaatsFysieke training: Informatiecentrum te Nieuwegein, adres: Fultonbaan 15
Online training: via Teams

Inschrijven Afvoertechniek Vuilwater

Bedrijfsnaam*

Postadres*

Postcode*

Plaats*

Telefoonnummer*

E-mail*

Datum

Persoon 1

Voorletters + achternaam cursist*

Functie*

E-mail*

Persoon 2

Voorletters + achternaam

Functie

E-mail