Een pijnlijke val

Valgevaar in de badkamer – de juiste materiaalkeuze is belangrijk

Stefan heeft een lange dag achter de rug. Een goede reden om een eindje te gaan joggen. Uitgeput, maar vol endorfine stapt hij na het sporten onder de douche.

Opgelet, slipgevaar

Even snel de tanden poetsen en dan staat er niets meer in de weg van een gezellige avond voor de televisie. Maar pas op – voor Stefan beseft glijdt hij uit op de natte tegelvloer en valt. Hij had geluk bij een ongeluk. Aan de val hield hij alleen een paar blauwe plekken over. Een zeer pijnlijke ervaring, maar het kon veel erger geweest zijn, zoals blijkt uit enquêtes in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Valpartijen in de woning staan daar bovenaan in de ongevallenstatistieken.

Risico's tot een minimum beperken

Met name in douches is het slip- en valgevaar door natte oppervlakken relatief groot. Het risico kan echter worden beperkt door de juiste materiaalkeuze of met een of ander behulpzame badkamerproducten:

  • Bij het bouwen van een huis of de renovatie van een badkamer loont het de moeite goed na te denken over de materiaalkeuze. Antisliptegels en douchevloeren zoals de Setaplano hebben een slipwerende eigenschap.
  • Met een antislipbehandeling kunnen glibberige oppervlakte meer greep bieden. Een dergelijke behandeling verhoogt de ruwe diepte en verbetert de slipwering. Maar een dergelijke behandeling moet altijd worden uitgevoerd door een vakman.
  • Antislipmatten of -stroken slepen zeker geen designprijs in de wacht, maar bieden toch de gewenste houvast. Dankzij hun noppen kleven de antislipmatten goed op het oppervlak, maar kunnen ze ook gemakkelijk worden verwijderd. Ze kunnen eenvoudig worden gereinigd en gedroogd, maar echt hygiënisch zijn ze niet.
  • Om bij het verlaten van de douche niet meteen uw houvast te verliezen, kunt u een badkamermat of een badhanddoek voor de douche leggen.

Hetzelfde geldt overigens ook voor baden.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak