Onderhoud van de badkamer

We weten allemaal dat als we onze auto's niet regelmatig onderhouden, ze onder de roest komen te zitten en uiteindelijk kapot gaan. Ook uw badkamer heeft regelmatig onderhoud nodig - zowel klein als groot - zodat u er langer plezier van heeft.

Kamvormige haarzeef voor eenvoudige reiniging van de douchegoot

Kleine onderhoudstips voor uw badkamer

Hoe belangrijk het is om uw badkamer regelmatig schoon te maken, leest u in ons artikel “ Hygiënisch schoon in alle hoeken“. Dit geldt ook voor de douchebak, waar regelmatig schoonmaken van het oppervlak die lelijke aanslag verwijdert. Andere dingen kosten wat meer tijd, maar zouden toch regelmatig moeten gebeuren, zoals het schoonmaken van de douchevloer of de douchegoot. De kamvormige haarzeef is eenvoudig te verwijderen en schoon te maken, maar ook de afvoer of goot moet van tijd tot tijd grondig worden gereinigd, anders kunnen zeepresten of ander vuil het douchewater niet goed laten weglopen.

Snelle waterafvoer

Als u de afvoer gaat schoonmaken, vergeet dan niet om ook de sifon schoon te maken. Mensen met lang haar zijn zeer bekend met het probleem van verstopte afvoeren. Hun haren komen vast te zitten in de afvoer, waardoor het water moeilijk weg kan stromen. Hoewel het vrij eenvoudig is om de sifon van de douchevloer of douchegoot te verwijderen, is het niet mogelijk om hetzelfde te doen in bij een douchebak of bad zonder deze eerst te demonteren. Hoewel YouTube een groot aantal goede (en niet zo goede) ideeën heeft, raden we aan om het haar eruit te vissen met een lang pincet. Hierdoor worden de sifons of leidingen niet beschadigd en worden onnodige reparatiekosten bespaard. Ook de overloop van de wastafel moet regelmatig worden schoongemaakt. Spuit een standaard reinigingsmiddel in het gat en laat het inwerken. Dit voorkomt nare geurtjes en kalkaanslag.

Tips voor groot onderhoud

Als het toilet blijft lopen, kan dit een teken zijn dat vuil de spoelklep blokkeert. De klep is geïnstalleerd met een siliconenafdichting over de uitlaat aan de onderkant van de stortbak. Onder normale omstandigheden blokkeert de klep de uitlaat. Als vuil, zoals afzettingen uit de stortbak, tussen de afdichting en het afvoergat terechtkomt, kan dit de spoelklep blokkeren. De volgende video's laten zien hoe de klep vrij eenvoudig kan worden gereinigd, zelfs bij inbouwreservoirs.

Instructievideo Sigma inbouwreservoir
Montagevideo vervanging van geberit vlotterkraan en spoelventiel

Wees voorzichtig

Houd er rekening mee dat u volledig verantwoordelijk bent voor de uitgevoerde onderhoudstaken en aansprakelijk bent voor eventuele veroorzaakte schade. Dit is mogelijk omdat de meeste beugels van kunststof zijn en bij verkeerd gebruik kunnen afbreken of beschadigen. Het is meestal niet nodig om de binnenkant van de stortbak schoon te maken. Als u dit doet, kunnen grote stukken afzettingen loskomen en de stortbak verstoppen. In het ergste geval moet de loodgieter dan het hele toilet demonteren. Pas op dat u niets breekt bij het verwijderen van de sifon. Zoals het oude gezegde luidt: kijk voordat je springt - of in dit geval omdraait! En bel bij twijfel altijd de loodgieter.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak