Drie keer hemelsTriple in Wenen (AT)

Wenen groeit - hemelwaarts. Op het voormalige terrein van het oude douanekantoor schieten drie torens genaamd TrIIIple omhoog met tot 33 verdiepingen en meer dan 1000 wooneenheden. Geberit producten spelen aan de top.

Drie torens met elk maximaal 33 verdiepingen, meer dan 1000 wooneenheden, ongeveer 70.000 m² totale vloeroppervlakte en een projectvolume van meer dan 300 miljoen euro: TrIIIple aan het Donaukanaal in Wenen maakt indruk met cijfers. En met een vleugje weelde: zwembad op het dak, lounge met bibliotheek, evenementenkeuken, lounges voor barbecues, gaming, bioscoop, plus gedeelde dakterrassen, restaurants en bars bepalen de woonervaring in de TrIIIple.

Opvallend in de skyline

Sinds augustus 2021 zijn twee torens met klassieke appartementen opgeleverd, waarvan één met gemeubileerde micro-appartementen sinds eind maart 2021. Dit betekent dat Wenen niet alleen meer dan 1.000 wooneenheden telt, maar ook belangrijke elementen in de skyline.

De verdeling van de torens in verschillende hoogtezones is bedoeld om te visualiseren dat de drie gebouwen in dialoog met elkaar zijn, met elkaar spreken. Ze hebben ook het voordeel dat de bewoners kunnen beschrijven waar ze wonen, bijvoorbeeld in het bovenste gedeelte, boven het grote terras. De zones zorgen voor een plek in de toren.

Slimme hemelwaterafvoer

Een kijkje in het opvallende gebouw laat zien dat de producten van Geberit een belangrijke bijdrage leveren aan de functionaliteit van de wolkenkrabber. Het Pluvia dakafvoersysteem zorgt niet alleen voor een efficiënte afvoer van water. Het maakt ook een maximale benutting van de ruimte mogelijk, omdat er maar een paar regenpijpen nodig zijn.

In een hoogbouw is geluidsbescherming ook cruciaal, wat een zeer gevoelig gebied is bij de afvoer van gebouwen. De eigenaren van de Soravia Group kozen daarom voor het geluidsisolerende afvoersysteem Geberit Silent-db20. De Huter WC-montage-elementen en Geberit Sigma inbouwreservoirs die in de TrIIIple worden gebruikt, zijn ook zeer geschikt voor geluidsisolerende vloer- en wandbevestigingen.

Feiten

Fotogalerij

Aanmelden voor nieuwsbriefvoor architecten en mensen die geïnteresseerd zijn in architectuur

Fotocollage (© Geberit)

Over de hele wereld worden Geberit producten en oplossingen gebruikt in allerlei soorten gebouwen. Op deze pagina vindt u een selectie van de meest interessante objecten.

De Geberit architectennieuwsbrief, behandelt periodiek een actueel thema uit de bouwsector. Naast spectaculaire projectvoorbeelden biedt de nieuwsbrief interviews met architecten, bouwexperts, ontwerpers en meer achtergrondinformatie.