Sportcampus Zuiderpark, Den Haag

Sportcampus Zuiderpark (© Scagliola Brakkee)

Glanzend lint

Waar vroeger het stadion van voetbalclub ADO Den Haag lag, schittert nu een sportcomplex met een dynamische gevel en een breed scala aan gebruiksmogelijkheden.

Als je door het Zuiderpark loopt, lijkt het een optische illusie. Dat komt door het glanzende ‘lint’ rond de gevel, opgebouwd uit veelkleurige metalen panelen. Doordat ieder paneel het licht weerkaatst, lijkt het alsof de Sportcampus in beweging is.

Multifunctioneel concept

De symboliek van de dynamische gevel past goed, want hier staat alles in het teken van sport en beweging. De Sportcampus is niet alleen een trainingscentrum en een evenementenlocatie voor de topsport, maar ook een opleidingscentrum met sportmedische voorzieningen en cursusruimten. Daarnaast staan de sportzalen, de fitnessstudio en de dojo voor vechtsporten ook open voor de breedtesport.

Van alles wat

Stralend is ook de diversiteit aan Geberit producten die in de Sportcampus zijn ingebouwd: van Mapress buizen en fittingen van koper en C-staal tot het Pluvia hemelwaterafvoersysteem, en van het Duofix installatiesysteem tot de spoelrandloze toiletpotten van het merk Sphinx.