Drie vragen over persoonlijke hygiëne

Het is een natuurlijk fenomeen dat mensen naar het toilet moeten. En een deel van dat proces omvat persoonlijke hygiëne en het reinigen van het onderlichaam nadat u bent geweest. Er zijn veel manieren om het onderlichaam te reinigen. En ze hebben allemaal hetzelfde doel: het persoonlijk comfort verhogen. Iedereen wil zich schoon en fris voelen als ze de badkamer verlaten.

In de meeste Nederlandse huishoudens wordt droog of nat toiletpapier gebruikt om het onderlichaam te reinigen. Maar zijn we wel zo schoon als we zouden willen zijn met toiletpapier en een nat doekje? De onderstaande tekst bevat antwoorden op vragen die u waarschijnlijk niet in het openbaar wilt stellen.

Wordt het onderlichaam echt schoon met alleen wc-papier?

Geberit wandcloset

Toiletpapier is in vrijwel alle badkamers en toiletruimtes te vinden. Twijfels over het nut of de hygiëne komen zelden voor. Integendeel zelfs: de meeste mensen vinden toiletpapier voldoende als het om persoonlijke hygiëne gaat. Ze voelen schoon en fris aan na een toiletbezoek. Dermatologen vragen zich echter af hoe schoon uw onderlichaam is nadat het is afgeveegd met toiletpapier. Het meeste van wat moet worden verwijderd, wordt verwijderd. Maar droog toiletpapier kan niet alles verwijderen. Als dit “residu“ voor langere tijd op uw huid blijft zitten, kan het deze beschadigen.

Als u papier gebruikt, is het belangrijk dat u altijd van voren naar achteren veegt en een nieuw papiertje gebruikt. Dit helpt u om te voorkomen dat darmbacteriën in de urinebuis en/of vagina terechtkomen, wat tot infecties kan leiden. Verder kunt u uzelf eigenlijk beter deppen met toiletpapier en niet wrijven, want wrijven kan leiden tot huidirritaties.

Hoe hygiënisch en zacht is vochtig toiletpapier voor het reinigen van het onderlichaam?

In advertenties worden vochtige doekjes op de markt gebracht als een praktisch hygiëneproduct. De doekjes zijn gedrenkt in vloeistof en ruiken naar zeep; ze geven u dat gevoel van frisheid waar u naar op zoek bent na een toiletbezoek. Ze zijn ook een populair verzorgingsproduct voor baby’s. In vergelijking met droog toiletpapier kunnen vochtige doekjes resten zachter en grondiger verwijderen. En u hebt minder last van huidirritaties van het wrijven bij het afvegen. Toch zijn er problemen verbonden aan het gebruik van vochtige doekjes. Omdat ze alcohol, conserveringsmiddelen en geurstoffen bevatten, kunnen ze huidirritaties en zelfs allergieën veroorzaken. Deze stoffen verstoren ook de natuurlijke pH-waarde van de huid, die de natuurlijke bescherming vernietigt en de verspreiding van bacteriën en schimmels bevordert.

Wat is de beste manier om mijn onderlichaam te reinigen?

Onze tip voor het reinigen van uw onderlichaam is: gebruik water. Elke dag uw onderlichaam wassen met lauw water is gezond en natuurlijk. Dit kan na een toiletbezoek bijvoorbeeld met een bidet. . In Latijns-Amerikaanse, Arabische en Zuid-Europese badkamers is het bidet – een soort lage wasbak – voor het reinigen van het onderlichaam heel gewoon. Meestal wordt het bidet naast het toilet geplaatst en wordt door zowel mannen als vrouwen gebruikt voor het comfortabel en gemakkelijk wassen van het onderlichaam. Een andere hygiënische en efficiënte manier van reinigen met water is het gebruik van een douchewc. Met één druk op de knop komt de verborgen douchearm tevoorschijn en reinigt uw onderlichaam met een aangenaam warme douchestraal. Bovendien staat een douchewc garant voor een voelbaar fris en schoon gevoel na gebruik van het toilet.

Ladydouche van de Geberit AquaClean Mera douchewc
Geberit ONE wandcloset en bidet

Zet de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Producten voor meer comfort in de badkamer