Hoe klein mag een fontein zijn?

Het is geen toeval dat de diepte van de wastafel ongeveer 48 centimeter is. De wastafelonderkasten en -kranen zijn meestal op deze maat afgestemd.

Zoals bij vele producten die we dagelijks gebruiken is de standaardisering van het wastafelformaat een gevold van de industrialisering. Vroeger waren de wastafels groter. Aangezien de woningen en dus de badkamers kleiner zijn geworden, is het formaat van de wastafel aangepast. Een diepte van 48 cm is vandaag de dag de standaard, maar er zijn ook compacte wastafels beschikbaar. Voor het gastentoilet wordt vaak gekozen voor een fontein met een diepte van 37 cm of zelfs 25 cm.

Handen wassen

Nederlandse voorliefde

Wat als acceptabel wordt beschouwd, is afhankelijk van de toeschouwer. Als we een blik werpen op de voorkeuren van Europeanen dan wordt het duidelijk dat wij als Nederlanders andere voorkeuren hebben ten opzichten van andere landen. Wij kiezen vaak voor compacte producten. Een fontein bij het gastentoilet is bijvoorbeeld in veel landen niet gebruikelijk. Gezien de gemiddelde lengte van Nederlanders, is het voor vele niet te begrijpen waarom we een voorkeur hebben voor compacte formaten. Waarschijnlijk komt het voort uit een (bouwtechnische) traditie.

Het samenspel is alles

Traditie of niet – met welke factoren moet u rekening houden als u uw gastentoilet wilt voorzien van een fontein?

  • De vorm van de fontein: Als het op het ontwerp van het fontein aankomt, moet deze zo groot mogelijk zijn als u weinig ruimte heeft. Asymmetrische uitvoeringen hebben vaak de kraan aan de zijkant. Hierdoor kunt u maximaal gebruik maken van de fontein en blijft er wat bewegingsruimte over.
  • De diepte van het fontein: Uiteraard moet het fontein ook diep genoeg zijn, zodat u beide handen onder de kraan kunt houden.
  • Formaat van de kraan: Kijk vooraf ook goed naar de kraan en dan vooral waar de waterstraal het keramiek raakt. Kraanfabrikanten bieden vaak kleinere kranen aan die specifiek zijn ontworpen voor fonteinen. Een fontein kan erg aantrekkelijk zijn als deze is uitgerust met een bijpassende kraan.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak