Hoe klein mag een fontein zijn?

In een smalle badkamer of een klein gastentoilet mag een fontein niet veel plaats innemen. Toch moet de wastafel praktisch en esthetisch zijn. Dus hoe gaat u te werk? Deze tips zullen helpen:

Xeno² fontein (© Geberit)

1. De wastafel in standaardgrootte heeft een sprong (diepte) van 55 centimeter. Een fontein is normaal gesproken 45 centimeter diep. In smalle of kleine badkamers is er echter vaak niet zoveel ruimte. Smallere wastafels zijn hier een goede keuze. Er zijn nu veel miniwastafels met een sprong van 20 tot 25 centimeter. Een goed idee kan bijvoorbeeld een ruimtebesparende wastafel uit de Geberit badkamerserie Citterio, Xeno², iCon, Smyle en Renova Compact zijn.

2. Het samenspel tussen keramiek en badkamermeubilair maakt een groot verschil in de badkamer. In een kleine ruimte helpt het om de wastafel te bekijken in combinatie met de rest van de inrichting. Met de online badkamerplanner van Geberit kunt u uw eigen badkamer of gastentoilet op schaal en tot in detail ontwerpen. In de online tool tekent u eerst de exacte plattegrond, vervolgens plaatst u onder andere de wastafel en het badkamermeubilair en bepaalt u de tegels. De badkamerplanner vermeldt de beschikbare Geberit-modellen – van wastafelonderkasten tot opzetwastafels – in de beschikbare afmetingen. In het 3D-model kunt u vervolgens zien welke ruimtebesparende oplossing het beste in de ruimte past.

3. Uitgekiend design: Wastafels zijn er niet alleen in verschillende maten, maar ook in zeer uiteenlopende en tijdloze ontwerpen. Hoekig, ovaal of rond, met verticale of horizontale afvoer: Afhankelijk van de ruimte is de ene of de andere variant zinvol. De kleine fonteinen met een ruimtebesparende afvoer zijn praktisch in kleine ruimtes. Ze zijn zo ontworpen dat u ze kunt combineren met een smalle wastafelonderkast of wastafelblad en zoveel mogelijk opbergruimte overhoudt.

iCon fontein in de gastenbadkamer (© Geberit)

4. Speciale hoekoplossingen maken het gebruik van kleine wastafels in gasten-wc’s in moeilijke ruimtes mogelijk. Bij Geberit zijn vooral de series iCon en Renova Compact voor de inbouw ideaal.

5. De vorm van de wasbak: Een kleine wastafel betekent altijd ruimteverlies, omdat er minder aflegruimte beschikbaar is op het keramiek. Afhankelijk van de vorm van de wastafel is het echter mogelijk een maximum aan ruimte te winnen. Als u kiest voor een asymmetrische wastafelvorm, bijvoorbeeld met de kraan aan de zijkant, is er op het keramiek nog ruimte voor dagelijkse benodigdheden.

6. De functionaliteit is belangrijk. Ook bij kleine fonteinen moet er voldoende ruimte zijn om de handen volledig onder water te houden. Onderschat daarom niet het belang van de diepte van de wastafel. Dit kan gemakkelijk worden getest in een showroom als onderdeel van een «droogoefening».

7. Ook bij de kraan kunt u ruimte besparen, bijvoorbeeld met een wandhangende kraan. Het is raadzaam om de fontein in combinatie met de kraan te kijken. Als u controleert waar de waterstraal het keramiek raakt, kunt u waterspatten voorkomen. Fabrikanten van kranen bieden vaak ook kortere modellen aan die bedoeld zijn als oplossing voor gasttoiletten.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak