Minder afval in de badkamer

Europeanen produceren jaarlijks gemiddeld 480 kg afval. Dit is heel veel. Het goede nieuws is dat 47% van het afval wordt gerecycled of gecomposteerd (bron: euronews.com). Hoewel steeds meer afval wordt hergebruikt, kunt u met een paar kleine aanpassingen minder afval produceren. Hieronder een paar punten waar u op kunt letten om minder afval in de badkamer te hebben.

Een badkamer met douchewc
Klik op 'i' voor meer informatie

Als u afval in de badkamer wilt verminderen, kunt u bijvoorbeeld aan de volgende punten denken:

  • Wat heb ik echt nodig in de badkamer? U hoeft niet elk product dat wordt verkocht te kopen en u kunt sommige dingen zelfs zelf maken. Zelfgemaakte zepen zijn bijvoorbeeld momenteel erg populair en niet moeilijk te maken.
  • Welke alternatieven zijn er om het gebruik van klassieke producten voor vrouwelijke hygiëne, zoals tampons en maandverband, te verminderen?
  • Misschien is een douchewc het overwegen waard? Naast meer hygiëne en comfort bij het gebruik van het toilet, kan het ook toiletpapier besparen.

Badkamerproducten

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

3D badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.