Project TOWNHOUSE, door Judith van Mourik

Project TOWNHOUSE, aan de rand van Rotterdam, betreft een oud pand daterend uit 1920, waarvan uiteindelijk alleen de 4 buitenmuren en het dak de basis vormden voor Judith’s nieuwe uitdaging. Door haar voorliefde voor hospitality en haar - met prijzen bekroonde - hotelprojecten was de keuze voor het verweven van het hotelgevoel in het woonhuisontwerp snel gemaakt.

De eerste verdieping van dit TOWNHOUSE heeft een aparte slaapkamer, een badkamer en een slaapkamer met badkamer-ensuite. Judith: “Door een slaapkamer met badkamer-ensuite te creëren, was het toch mogelijk om op de beperkte m2 van de 1e verdieping, twee volwaardige badkamers te realiseren. Eén badkamer behorend bij de master bedroom en één badkamer voor de kinderen.”

In de aparte badkamer is gekozen voor een licht kleurenschema. Witte wanden, witte kranen en douches en een wit wastafelmeubel, gecombineerd met witmarmeren Carrara vloertegels. Hierdoor krijgt de badkamer een zachtere uitstraling, wat versterkt wordt door de Setaplano douchevloer. Judith licht haar keuze toe: “deze douchevloer is gemaakt van een mineraalcomposiet. Dat oogt niet alleen zacht en comfortabel, het voelt ook zacht en comfortabel aan de voeten. Daarnaast is het materiaal anti-slip, wat een groot voordeel is. De combinatie van de gekozen materialen en texturen in de badkamer zorgt ervoor, dat deze overwegend witte badkamer, toch spannend is en comfortabel aanvoelt.”

In de badkamer-ensuite heeft Judith andere keuzes gemaakt. De inloopdouche heeft daar een CleanLine douchevloergoot gekregen, die strak verwerkt is in de tegelvloer. In de slaapkamer met badkamer-ensuite is gekozen voor een optische scheiding middels de vloerbekleding. Een authentiek houten visgraatparket siert de master bedroom, welke in mooi contrast is met de grote off-white vloertegel van het badkamer-ensuite gedeelte. “Voor rust in het ontwerp heb ik ervoor gekozen de tegelvloer in de inloopdouche door te laten lopen en het water af te voeren middels een strakke douchevloergoot. Deze goot is zo ontworpen dat er geen verborgen richels zijn waar vuil zich kan ophopen. Hierdoor behoudt het geheel een strak uiterlijk.”

Misschien wel het meest belangrijke in een open plan ontwerp is het tegengaan van vieze luchtjes rondom het toilet. “Daarom heb ik gekozen voor de innovatieve geurzuivering van Geberit: de DuoFresh. De luchtjes worden gelijk uit het closet gezogen en geneutraliseerd. Ik pas deze geurzuivering tegenwoordig toe in elk project. Het is geweldig! Binnen nu en 5 jaar denk ik, dat geurafzuiging op het toilet door iedereen standaard zal worden toegepast. Niet alleen biedt de DuoFresh uitkomst in een badkamer-ensuite, ook het gastentoilet van dit TOWNHOUSE heb ik ermee uitgerust,” aldus Judith van Mourik.

Een opvallend ander detail in de badkamer-ensuite is de custom-made bedieningsplaat van het toilet. Een koraalgroen natuursteen (malanchiet) siert de Sigma50 bedieningsplaat. Middels dit kleur- en materiaalcontrast geeft Judith de badkamer-ensuite een eclectische, persoonlijke sfeer mee. Een onzichtbaar detail is de mogelijkheid een stortbakblokje achter de bedieningsplaat te plaatsen, voor een extra frisse spoeling. Een fijn detail in een goed doordacht ontwerp.

Lees het vorige artikel over project Townhouse  (84 KB)

feiten

fotogalerij