IN DE SCHADUW VAN DE PALEISMUUR TURKISH HOUSE HOTEL, ISTANBUL (TR)

Het boetiekhotel Turkish House is zowel een archeologische vindplaats als een herberg. De reis door de geschiedenis van Istanbul begint hier op de binnenplaats. Modern comfort wordt geleverd door onder andere Geberit.

De funderingen van dit huis zijn ongeveer 1000 jaar oud, de muren ruim 200. Ondanks de ouderdom zit dit huis vol leven. In de schaduw van de tuinmuur van het Grand Palace, vlak naast de beroemdste bezienswaardigheden van de oude stad Istanbul, slapen, ontbijten en kletsen mensen hier al sinds de heropening in 2022. Toeristen die uitgeput van de hitte en de drukte van de Turkse metropool aankomen, vinden in Hotel Turkish House een oase van rust.

Zorgvuldig gerenoveerd

Voor - na: Het gebouw in zijn staat voor de verbouwing (© Hotel Turkish House)
Voor - na: Het gebouw na de opening in 2022 (© Haydar Erçin)

Vooral degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis komen hier aan hun trekken. Tijdens de renovatie van het huis werden oude overblijfselen van het aangrenzende keizerlijke paleiscomplex ontdekt. De architect en eigenaar van het boetiekhotel, Deniz Alkan, liet ze blootleggen en zichtbaar maken achter glazen panelen.

Het gebouw dat op deze muurresten werd opgetrokken, dateert opnieuw van het einde van de 18e eeuw. Het oorspronkelijke woongebouw werd verschillende keren verbouwd, waardoor het uiteindelijk zijn oorspronkelijke gebruiksmogelijkheden en karakter verloor.

Een Turks huis

Deniz Alkan heeft het gebouw zijn karakter teruggegeven. Het huis is gebouwd in traditionele houtbouw. De binnenmuren zijn voorzien van een pleisterlaag van kalkpasta, zand en baksteenstof, gemaakt volgens een traditionele methode. Van tegels en plavuizen tot meubels en verlichting, er zijn lokale traditionele materialen en meubels gebruikt. “We willen dat onze gasten de warmte van een Turks huis ervaren,“ zegt Deniz Alkan.

Kwaliteit en comfort in de badkamer

Geberit zorgt onder andere voor modern comfort en hygiëne in het Turkish House hotel. De architect rustte de badkamers van het boetiekhotel uit met tal van Geberit producten, zowel achter als voor de wand. Deniz Alkan: “Bovenal hebben zowel de service als de kwaliteit van de Geberit producten ons overtuigd.“

Feiten

Fotogalerij

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF VOOR ARCHITECTEN EN MENSEN DIE GEÏNTERESSEERD ZIJN IN ARCHITECTUUR

Bildcollage (© Geberit)

Over de hele wereld worden Geberit producten en oplossingen gebruikt in allerlei soorten gebouwen. Op deze pagina vindt u een selectie van de meest interessante objecten.

De Geberit architectennieuwsbrief, behandelt periodiek een actueel thema uit de bouwsector. Naast spectaculaire projectvoorbeelden biedt de nieuwsbrief interviews met architecten, bouwexperts, ontwerpers en meer achtergrondinformatie.