Een badkamer die alle zintuigen prikkelt

De badkamer is al geruimde tijd meer dan een functionele ruimte voor de persoonlijke hygiëne. Zelfs in de vaak kleine toiletruimte proberen mensen een sfeer te creëren die bij hun persoonlijkheid past.

De ruimte moet natuurlijk aanvoelen en de zintuigen op een prettige manier stimuleren. Om dit te bereiken worden typische badkamerproducten als een wc, wastafel, douche, etc. gecombineerd met diverse materialen en kleuren op de vloer, wand, plafonds en accessoires.

Creëer effect met materialen

Keramiek, hout, natuursteen, tegels, glas, behang en metalen zijn slechts enkele van de vele materialen die tegenwoordig in de badkamers te vinden zijn. En dat is maar goed ook, vinden badkamerontwerpers. Als één ding duidelijk is, is het dat een mix van materialen het gemakkelijk maakt om een gezellige sfeer en een plek voor ontspanning met een persoonlijk tintje te creëren.

Vrijheid om de badkamer in te richten

Er is geen one-size-fits-all stijl voor de badkamer, legt ontwerper Tilla Goldberg uit, die badkamerdromen laat uitkomen in zowel privé- als openbare voorzieningen. “Elke klant heeft zijn eigen smaak en individuele voorkeuren op het gebied van design, kleuren en materialen. Voor mij persoonlijk is het belangrijk om een ​​harmonieus gevoel van knusheid in de badkamer te creëren. Dat vraagt ​​om een ​​concept waar zowel kleuren als materialen in verwerkt zijn.“

De juiste oplossing voor elke behoefte

Christoph Behling, Hoofd Design Strateeg bij Geberit, is het ook met deze visie eens: “We leggen onze klanten geen regels op. We zorgen ervoor dat er altijd wel iets beschikbaar is voor elke smaak, ruimte en budget. Dit is precies waarom designdiversiteit zo belangrijk is in het portfolio van onze badkamerseries.“

Overigens speelt heet daadwerkelijke ontwerp van de keramische producten een ondergeschikte rol. Of u nu kiest voor strakke lijnen of zachte ronde vormen, de uitstraling wordt bepaald door de kleuren en materialen die gebruikt worden. Accessoires zijn de kers op de taart.

Combineer verschillende materialen

‘’Naar mijn mening hebben matte materialen momenteel de voorkeur. Met andere woorden, materialen die minder reflecteren en daardoor minder koel overkomen. Geborstelde materialen worden bijvoorbeeld veel gebruikt voor kranen en bedieningsplaten. Warme tinten zijn ook populair. Badkamers zoals twintig jaar geleden met glanzend witte tegels en blinkende kranen zijn verleden tijd’’, legt Christoph Behling uit.

“Transparante en doorschijnende materialen – dat wil zeggen materialen die licht doorlaten, maar ook natuurlijke materialen zoals echt hout en steen – zijn ook erg populair. Een ander trendy modewoord in de badkamerwereld is “biofilie“. Als je er de ruimte voor hebt, ontwerp de kamer dan met echte planten. Voor kleine badkamers is een bloemenbehang een geweldig alternatief om de natuur in de badkamer te brengen”, zegt ontwerper Tilla Goldberg.

Zet de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Badkamerproducten met een functioneel design

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak