Badkamerrenovatie: Zo pak je het aan!

Man hangt Geberit Option spiegel op tijdens badkamerrenovatie

Elke dag brengen we gemiddeld tot een uur door in de badkamer. De sanitaire producten worden vaak tientallen jaren gebruikt en de badkamermeubels worden blootgesteld aan een hoge luchtvochtigheid. Daarom is het de moeite waard om te investeren in goede producten en een ruimte te creëren waar u graag tijd doorbrengt en comfortabel voelt.

We vertellen hoe lang het duurt om de badkamer te renoveren en welke kosten u kunt verwachten. We begeleiden u ook stap voor stap door het renovatieproces en geven handige tips.

Hoe lang duurt een badkamerrenovatie?

U wilt uw badkamer renoveren en vraagt u af hoe lang dat gaat duren? Dat hangt af van het project.

Eenvoudige renovatieRenovatie met nieuwe tegelsComplete renovatie
Bij een eenvoudige renovatie worden badkamermeubels, sanitair en kranen vervangen en muren of plafonds geverfd. Er worden echter geen nieuwe tegels of andere structurele maatregelen genomen.
De indeling van de badkamer blijft hetzelfde. Meubels, sanitair en tegels worden vervangen en muren worden tegelklaar gemaakt. De douche en/of badkuip wordt niet vervangen.Bij een complete renovatie van de badkamer wordt de indeling van de ruimte aangepast. De muur wordt opengebroken en leidingen worden verplaatst. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als u de wc of de wastafel in de badkamer wilt verplaatsen of een douche wilt installeren in plaats van een bad. Bij een complete renovatie komen er andere vakgebieden om de hoek kijken, voor bijvoorbeeld elektriciteit, verwarming of ventilatie.
In de regel duurt het werk voor een eenvoudige renovatie 1-3 dagen.In dit geval kunt u rekenen op 3-7 dagen werk.Een complete badkamerrenovatie duurt vaak 2-4 weken.

Hoeveel kost het om een badkamer te renoveren?

De kosten zijn afhankelijk van de omvang van de renovatie, het aantal vierkante meters en de product- en materiaalkeuze. Bovendien kunnen de prijzen per aanbieder verschillen. Hieronder vind u een indicatie van de kosten.

Het is een flinke investering, maar zeker de moeite waard. Gemiddeld gaat een badkamer 20 tot 30 jaar mee.

Onze tip: Hier kunt u op besparen

Als u uw badkamer wilt renoveren, kunt u eenvoudig kosten besparen. De uitstraling van de badkamer kan compleet veranderen door het vervangen van de meubels en het keramiek. Een ingrijpende verbouwing is dan niet nodig. Ook de productkeuze kan invloed hebben op de prijs. Veel fabrikanten bieden ook meubels en sanitair in een lagere prijsklasse.

Van oud naar nieuw: zo zien moderne badkamers eruit

Vind u het moeilijk om een nieuwe badkamer in te beelden? Misschien zijn deze voorbeelden van renovaties uit verschillende landen een bron van inspiratie.

De badkamers varieerden van zeer weinig ruimte tot een gebrek aan daglicht en schuine plafonds. Alle projecten hebben één ding gemeen: Dankzij de renovatie genieten de gebruikers nu van hun badkamer met een tijdloos design.

Hoe renoveert u een badkamer?

U heeft besloten uw badkamer te renoveren. Maar waar moet u beginnen? Wij leiden u door de fasen van een renovatie en geven enkele tips.

Hoe kan Geberit helpen bij uw badkamerrenovatie?

Man met tablet selecteert producten in een configurator

Of u nu op zoek bent naar inspiratie, al verder gevorderd bent in de planning of al concrete producten in gedachten hebt - onze tools ondersteunen u bij het vinden van de juiste oplossing voor uw droombadkamer.

  • Het Badkameradvies van Geberit toont u inspirerende ontwerpen en innovatieve functies voor de moderne badkamer. Als u wilt, kunnen we u producten aanbevelen die op uw behoeften zijn afgestemd.
  • Ter voorbereiding op een afspraak met de installateur of een bezoek aan de showroom kunt u een rondleiding door virtuele showroom nemen. Klik hier om naar de showroom te gaan.
  • Met de 3D-Badkamerplanner van Geberit kunt u uw bestaande badkamer in 3D nabootsen en inrichten met de gewenste producten.
  • Met de wastafelcombinatie configurator kunt u in vijf stappen uw wastafelcombinatie (wastafel, onderkast en spiegel of spiegelkast) zelf samenstellen.

Ontdek producten van Geberit