Tips voor het kiezen van de juiste kleuren in de badkamer

Voor veel mensen kan het kiezen van de juiste kleuren in de badkamer erg moeilijk zijn. De meeste badkamers worden 20 tot 30 jaar gebruikt en worden in deze periode zelden of nooit gerenoveerd. Het is daarom aan te raden om voor een kleur te kiezen die jaren mooi blijft. Ook is het belangrijk om te kiezen voor badkamermeubels met een tijdloze kleur. De onderstaande tips kunnen u misschien helpen bij het maken van uw kleurkeuze.

Klassiek wit is altijd goed

Na de felle kleuren en drukke patronen in de jaren 70 en 80 keerde wit terug als de basis kleur in de badkamer. Wit staat voor puurheid en is een veel gebruikte kleur in de badkamer: witte tegels, muren, wc’s, wastafels, douchevloeren en badkamermeubels hebben een tijdloze uitstraling en zijn goed te combineren.

Hoe breng ik meer kleur in de badkamer zonder muren te schilderen?

Kleuren creëren sfeer en kunnen helpen om de badkamer gezelliger te maken. Het schilderen van de muren is niet per se nodig om kleur aan de badkamer toe te voegen. Interieurdesigners gebruik bijvoorbeeld gekleurde badkameraccessoires. Het grote voordeel hiervan is dat de accessoires snel en goedkoop vervangen kunnen worden en u de sfeer van de badkamer eenvoudig kunt aanpassen. Maak bijvoorbeeld gebruik van:

  • Textiel zoals handdoeken, badmatten of douchegordijnen
  • Zeepdispensers, houders voor de tandenborstels, handdoekhouders
  • Vazen, potten en glazen
  • Lampen en kaarsen
  • Bedieningsplaat van de wc

Ook planten voegen kleur toe aan de badkamer en zorgen voor een natuurlijke en ontspannen sfeer. Maar let op, niet elke plant is geschikt voor badkamers.

Welke kleuren zijn geschikt voor de badkamer?

Kleuren spelen een belangrijke rol in hoe groot wij een ruimte ervaren. Houdt daarom bij het kiezen van een kleur voor op de muur rekening met het formaat van de ruimte. Heldere en gedurfde kleuren hebben de neiging een ruimte optisch kleiner te maken, terwijl pasteltinten de ruimte groter doen aanvoelen.

Voor de muren in de badkamer worden vaak kleurtinten als beige of lichtgrijs gebruikt. Neutrale kleuren zien er modern uit en hebben een tijdloze uitstraling. Ze laten ook de witte wastafel en wc bijzonder elegant overkomen.

Verschillende pasteltinten
  • Zandkleuren: Zandkleuren geven over het algemeen een warm gevoel. Zand- en nude-tinten hebben een neutraliserend effect op het oog en de geest. Ze zorgen visueel voor rust en harmonie.
  • Grijstinten: Er zijn heel veel verschillende tinten grijs. Met een kleine hoeveelheid bruin ziet grijs er warm uit, met een blauwe zweem heeft het een verkoelend effect. Accessoires in rood, geel of turkoois passen ook heel goed bij een grijze badkamer.
  • Pasteltinten: lichtblauw, rosé, mint en zo zorgen voor lichtheid en welzijn in de badkamer. Het leuke van pastelkleuren is dat ze, naast wit, altijd een fris en vriendelijk uitzien.

Onze tip: Welke kleur u ook kiest, test altijd de kleur voordat u de muren gaat schilderen. Een eenvoudige manier om dit te doen is door meerdere kleuren direct naast elkaar op de muur te samplen, of door een proefpatroon op hout of karton te schilderen. Zorg ervoor dat u op verschillende momenten van de dag naar de resultaten kijkt, aangezien het licht en de omgeving (bijvoorbeeld de kleur van de tegels, badkamermeubels of plafond) een grote invloed kunnen hebben op hoe de kleur eruitziet. Verder raden we aan om watervaste verf te gebruiken of verf die speciaal ontworpen is voor gebruik in badkamers. Deze vergemakkelijken het reinigen van de wanden en voorkomen schimmelvorming.

Conclusie

Ga voor een witte wc en wastafel in combinatie met een subtiele en warme kleur voor op de wand. Less is more. De Badkamer oogt rustiger en netter als er niet te veel verschillende kleuren en patronen met elkaar gecombineerd worden. Badkameraccessoires kunnen gebruikt worden om kleuraccenten toe te voegen. Bent u de kleur zat, dan kunt de accessoires snel en eenvoudig vervangen.

Pasteltinten in de badkamer

Zet de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Badkamerproducten met een functioneel design

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak