Frisse kleuren in de badkamer

Na de felle kleuren en drukke patronen in de jaren 70 en 80 keerde wit terug als de basis kleur in de badkamer. Wit staat voor puurheid en is een veel gebruikte kleur in veel badkamers: witte tegels, witte muren, wit keramiek. Maar die tijd, dat de complete badkamer wit is, is voorbij. Momenteel moet een badkamer warm aanvoelen en kleur speelt hierin een belangrijke rol.

Wanneer u een huis bezit, blijft u hier soms wel 20 tot 30 jaar wonen. De badkamer wordt in die tijd vaak maar één keer compleet gerenoveerd, en soms ook helemaal niet. Wit is een neutrale kleur die u niet snel zat raakt en overal goed bij past. Daarom is het meeste keramiek wit.

Frisse en lichte ruimte

Kleurenwaaier

Op badkamermuren worden vaak kleurtinten zoals beige of lichtgrijs gebruikt. Neutrale kleuren zien er modern uit en imponeren met hun tijdloze schoonheid. Ze laten ook de witte wastafel en wc bijzonder elegant overkomen.

Ons advies: als het om sanitair en badkamerkeramiek gaat, kunt u het beste klassieke vormen en kleuren gebruiken. Voor de muren kunt u een subtielere en warme kleur kiezen. En onthoud: less is more. Gebruik niet te veel verschillende tonen van een kleur. Dit ziet er in de meeste gevallen niet alleen lelijk uit, maar zorgt ook voor een overweldigende en rommelige indruk.

De decoratie en accessoires kunnen ook wat kleurrijker en trendy zijn – deze zijn makkelijk en zonder veel moeite en kosten weer te vervangen en kunnen de badkamer een compleet nieuwe en frisse uitstraling geven.

Kleuren die lang meegaan

Verschillende pasteltinten
  • Zandkleuren: Zandkleuren geven over het algemeen een warm gevoel. Zand- en nude-tinten hebben een neutraliserend effect op het oog en de geest. Ze zorgen visueel voor rust en harmonie.
  • Grijstinten: Er zijn heel veel verschillende tinten grijs. Met een kleine hoeveelheid bruin ziet grijs er warm uit, met een blauwe zweem heeft het een verkoelend effect. Accessoires in rood, geel of turkoois passen ook heel goed bij een grijze badkamer.
  • Pasteltinten: lichtblauw, rosé, mint en zo zorgen voor lichtheid en welzijn in de badkamer. Het leuke van pastelkleuren is dat ze, naast wit, altijd een fris en vriendelijk uitzien.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer:

Badkameradvies


Ontdek welke producten bij uw ideale badkamer passen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

3D Badkamerplanner


Gebruik de 3D-planner om uw badkamer online te ontwerpen. Sla uw ontwerp op en laat uw badkamerspecialist of installateur ernaar kijken zodat zij uw droombadkamer kunnen realiseren.

Badkamerproducten

ALTIJD UP-TO-DATE

Vier afbeeldingen van Handige Weetjes

Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat vindt u belangrijk in de badkamer?

Iedereen is anders en heeft dus ook andere wensen en behoeften als het gaat om het inrichten en gebruiken van een badkamer. Wat vindt u belangrijk? Staat schoonmaakgemak bovenaan de wensenlijst of heeft u behoefte aan meer comfort? Of liever een tijdloos design en extra opberggemak? Wat uw wensen en behoeften ook zijn, de badkamerproducten van Geberit maken het dagelijks leven aangenamer en comfortabeler.

Meer ruimte
Meer schoonmaakgemak
Meer design
Meer comfort
Meer toegankelijkheid
Meer gebruiksgemak